7.12.2010

Mun uus beibi beibi beibi.


Canon PowerShot SX130 IS, 12,1 megapikseliä ja 12x zoomi.

Jee, sain sen haettua postista ja se on ihana. Koska oon tämmönen tosi ammattimainen valokuvaaja, niin kumppanin valinnan kaksi elintärkeätä kriteeriä ovat järjestyksessä tietysti 1. ulkonäkö ja 2. koko. Paskat millään teknisillä ominaisuuksilla ja muulla nippelitiedolla on väliä, kunhan se vaan kulkee kätevästi mukana ja näyttää hyvältä.

Meidän rakkautemme roihahti ekan kerran, kun bongasin tän söpöläisen pikkuveljen (SX120) Sittarista ja ekana huomasin ton salaman, koko kapistus oli muutenkin jotenkin söpösti old school-vibainen. Oon kyllä edelleen sitä mieltä, että pikkuveli vei ulkonäöllä yks-nolla, mutta suostuin tinkimään hieman ulkonäöstä parin hassun megapikselin tähden, kerta hintakin oli samaa tasoa.


Otin myös pakettiin mukaan muuta kätevää sälää, kuten ladattavat paristot latureineen, kunnollisen kamerapussukan (jotenki kummasti se pinkki kankainen Nalle-Puh-pussi vaan ei yhtään suojannut viimeistä uhriaan..) ja 4gt muistikortin. Ja kuten toi pussi huoraakin, niin ihan Pixmaniasta kaiken tilasin, tuli nopeesti, eikä ollu mitään ongelmia.


Canon Digital IXUS 30, 3,2 megapikseliä ja 3x zoomi. Ikää kuusi vuotta.

Ja sit ihan vertailun vuoksi mun surullisen kuuluisa ja kovia kokenut, mutta aina niin uskollinen kameravanhus. Nyt se pääsee vihdoinkin viettelemään kiireettömiä eläkepäiviä isin käyttössä tämän vaatimattoman päälle kahden vuoden ominnan lainauksen jälkeen. Tää on matkustellut ja kokenut kaiken, tiputukset ja korjaukset ja siltä se kuulostaakin. Kuvanlaatukaan ei enää oo niin tarkkaa (uuden kameran kuvasin tällä ja tää vanha kuvattu sitten uudella, laatueroa kuvista löytyy) eikä värien toisto oo niin hyvä, zoomista puhumattakaan. Kuus vuotta tää on jaksanu kuitenkin palvella ja toimii edelleen. Tulee vähän suru luovuttaa tää takasin, koska itsehän en inhimillistä esineitäni, enkä ajattele tätäkään ''vanhana kaverina''. Pois se minusta.

Ja nyt vielä pakko vähän saarnata, että mikä se on nykyään se yleiskäsitys, ettei voi olla hyvä bloggari ilman järkkäriä? Oon lukenu monesti sitä itkua, miten vuoden vanha pokkari ottaa ihan kakkoja kuvia, järkkäri pitäs saada mut rahaa ei oo yhyhyy. Taitaa ne huonot kuvat olla teidän päässänne. Tottakai ne kuvat on huonoja, jos kuvaatte jossain pimeessä sisällä peilin kautta samalla, ku käsi tärisee. Sitten pistätte ne tänne blogiin ja pienennätte bloggerin kautta, tai ehkä jopa paintilla. Apua.

On olemassa montakin tosi potentiaalista blogia, mut mun lukeminen kaatuu yleensä niihin huonolaatusiin kuviin, joten tunnen tarvetta jakaa ihan muutaman perusvinkin teidän kanssa (joojoo, oikeasti tunnen vaan tarvetta nenäkkääseen viisasteluun osoittaakseni, kuinka pr0fäshöön oon kuvauksessa, näkeehän sen noista mun huippumielenkiintosista naamakuvistakin).

1. Luonnonvalo, tosin talvella sitä ei oo tarjolla, kun pari hassua tuntia kerrallaan, mikä on pienoinen ongelma. Eikun vaan ulos/ikkunan lähelle kuvaamaan rättejä, niin niistä otoksista on mahdollista saada jotain selvääkin

2. Vakaa käsi/kuvausjalka. Multa tosin löytyy vaan jälkimmäinen, eikä sekään kovin kummoinen oo, kun sillä seisovan ihmisen kuvaus on vähän semmosta tissit-tiskiin-selkä-mutkalle-toimintaa. Muuten tuen käsiä yleensä pöydän/seinän/minkä tahansa avulla, koska mun käsillä on joku ikuisuusepilepsia.

3. Muokkaus. Pienentäkää ne piktuurit pliis jollain muulla, kun paintilla. Netistä saa ilmaseks ja helposti ihan mukiinmeneviä muokkausohjelmia, bloggeri mössöttää kuvat aika armottomasti pienentäessä. Myös terävöitys on ihan hyvä pikkukikka kuvien tarkennukseen, tosin ei sekään pelasta semmosia kuvia, joissa kaks silmää muuttuu viideksi.

4. Tallennusmuoto. Jpg vie vähemmän tilaa kuin png, mutta kakkoo laatua sitten kanssa.

Varmaan suurimmalle osalle aika no shit-juttuja noikin, mut jos tää nyt tarjoo edes muutamalle uutta tietoo, niin sit ei ollu turhaa. En kyllä väitä, että pokkarit voittas järkkäreitä, mut niilläkin saa hyvälaatusia kuvia, kun vaan vähän viitsii. Ja kyllä niitä huonolaatusa kuvia löytyy järkkäreiden kanssa hilluviltakin.

17 kommenttia:

  1. vähä sulone :---0♥ onks sil nimi

    VastaaPoista
  2. Inhottavaa kyllä kun tähän aikaan vuodesta on tota valoa niin vähän ja sisätiloissa kaikki valot tuntuu kellertäviltä :D Ja joo myönnän sortuneeni nyt julkaisemaan blogissa paljonkin huonolaatusia kuvia :( Mulla on muuten kans Canon missä on toi nostettava salama, tykästyin siihen jotenkin :)

    VastaaPoista
  3. oi, söpö! :-D
    mietin tässä kans uutta kameraa ja toi vaikuttais tosi kivalta :> kui pitkä toimitusaika noissa pixmanian tavaroissa on?

    VastaaPoista
  4. alko tuon otsikon takia soida bieberin baby päässä... :-----D

    ja olet niin oikeassa! ei se kamera takaa hyvälaatusia ja hienoja kuvia, kyllä se on lähestulkoon aina kameran käyttäjästä kiinni. ja sit se aika perus "en kyl oikei ymmärrä kameroista mitää mut opettelen sit ku saan synttärilahjaks hienon järkkärin;))))<3<333" ...hu0h.

    VastaaPoista
  5. nelly: Ei siel vielä. :-----O Hitto se pitää ristii!


    Riikka: Yep, pitää sijottaa kaikki kuvaus parin tunnin sisään. :< Se on iha hiveen söpö ja tuntuu jotenki paremmalta ku normisalama, mut ehkä se on vaan mun päässä se. :D


    Mari: Jep! Aa se on ihana, vaikka en ookkaa päässu sil paljoo kuvaama viel. :D Sivuil sanottii et 5-6 arkipäivää ja mul kesti kuus päevöö. :)


    strange: No siitähä toi beibei beibi tuliki. :---D Kolasin lumii ja popitin sitä. :Ddd

    Nii ja käyttäjän viitseliäisyydestä. :) Mä en ainakaa pygeis opettelee järkkärin käyttöö heti ton vanhan kameran jälkee, iskis turhautuminen ku siin o iha liikaa toimintoja! :'D

    VastaaPoista
  6. OI ETTÄ! mahtaa olla hyvä kampsu. mulla on kans sellanen järkkäri, mutta haluaisin kans ihan sellasen pikkukameran joka kulkis mukana. :))

    VastaaPoista
  7. tuli jotenki surullinen olo ku tos on kuva missä on sun vanha kameras D:

    VastaaPoista
  8. voeee,sun vanhassa kamerassa on saman verran megapixeleitä ku mun kännykässä :DD eivaa eihä ne kuvat tosiaa kamerasta riipu (no okei ehkä vähän).mutta kyllä munki vuosimallia 2002 kameralla saa siedettäviä kuvia,kn ottaa sun vinkeistäs mallia ;DD

    VastaaPoista
  9. mitä tuommoinen maksoi ? ihana, mäkin haluan, tuommoinen söötti ulkomuoto ♥

    sain tuosta otsikosta jotenkin väännettyä sen pitbullin hey baby -biisin :D mutta mahtava otsikko, miten keksitkään :)

    VastaaPoista
  10. Sweet☆Muffin: Se on iha sairaan hyvä, ainaki ku vertaa toho mun vanhaan.. :DD Yep, järkkiste ainoo ongelma on ku ne on nii isoja. :||


    Ano: Nii mullekki, vanha kaveri. :( ♥


    Ano: Sehä se ongelma nimenomaan oliki..... :D Njoo hyvä et mun ybersuperneuvot kelpaa. <3


    lauren: Koko paketti makso jonku 230e ja pelkkä kamera jotain 180e luokkaa. :D

    Se on oikeesti Bieberin Babysta, en myönnä koskaan kuuntelevani saatikka laulavani mukana..... :D

    VastaaPoista
  11. Kätsyn näkönen kamera. ^^ Ja kerrankin tosta kuvaamisesta puhutaan ihan täyttä asiaa, pokkarillakin voi saada ihan yhtä hyviä kuvia kuin järkkärilläkin (vaikkakin järkkärin toiminnot jne ovat laajemmat ja päläpälä), ja usein kuvanlaatu on enemmän kuvaajasta kiinni. Munkin vanhalla pokkarilla saa oikeasti ihan hyviä kuvia, vaikka siinä on jotain 3mp, mutta kun ei pistä ISOja liian isolle ja kuvaa kunnon valossa, niin toimii :3 Eihän se toki voita mun uutta kultaani, joka on järkkäri, mutta olisi kiva saada joku suht tehokas pokkari ton rinnalle, kulkisi paljon helpommin mukana.

    VastaaPoista
  12. Satsuma: Jesh, ja mukava käytössä. <3 Niillä saa, kunhan vaan jaksaa nähdä vähän vaivaa kuvaamisen kanssa. :) Kannattaa katella joululahjaks just vaikka Pixmaniasta, Gigantista yms jos löytäsit haluamas. :)

    VastaaPoista
  13. heiii mulla no samanlaine kamera ku sulla ! pikkasenko ees hyvä kamera ! =)))

    ja oot iha sairaaaaan nätti !!

    VastaaPoista
  14. mulla oli joskus HP:n pokkari ja se oli maaaaailman paras <3. tai sit vaan osasin käyttää sitä. se oli superhyvä käyttää ja kiva. sit mun piski tiputti sen hännällään alas ja se meni paskaks, ja niitä ei sit enää valmistettu ja myyty niin tuli suru puseroon. sit ostin panasonicin jonkun mut en yhtään tykännyt kuvata sillä, se oli tosi hankala ja ärsyttävä verrattina siihen HP:hen.
    Sit poikkis alko puhuu järkkäristä ja hommattiin sellanen. Pokkari ois kyl kätsy jonnekin festareille mukaan, ei tota järkkäriä putkineen jaksa oikeesti roudata minnekkään festareille mukaansa, tai ehkä jaksaa, muttei jaksa sitä etät se roikkuu mukana kokoajan :D

    VastaaPoista
  15. Ano: Nii se onnn mäki tyksin! <3 Kiitti!


    iidaer: Hö, ikävä piski ku noin teki. :( Nii ja on se vähä kalliimpi hajottaa/hävittääkki sinne. :D

    VastaaPoista
  16. jep :D ilosaareen otettii tänävuon vaa sellanen kertakäyttökamera, oli ihan kätsy :D mittää järkkärii jaksa ottaa!

    VastaaPoista
  17. iidaer: Ainii, unohin et niitä semmosiaki on olemassa! :D

    VastaaPoista

Mina puhu suomi.

I also understand english so don't be shy.