27.1.2013

Uusi kaveri.

Tepa the turkis muutti luokseni muutama viikko sitten. Edellisessä elämässään Tepa on ollut joku Hermanni hopeakettu. Sain Tepan äitini miehen äidiltä, jonka luona Tepa oli elellyt yksin ja hyljättynä ullakolla. Äiti ei Tepaa itselleen huolinut, koska turkistarhaajan tyttärenä ja kaiken nähneenä hän ei turkiksista pitänyt. Minua Tepa taas jollain kummalla tavalla kiehtoi, ja kun ilmaiseksi kerta sai, niin miksi ei. En minäkään turkistarhauksesta innostu, mutta en näe siltikkään moraalisesti vääränä ottaa vastaan jotain tällaista. Sama juttu kirpputorilta/käytettynä ostettujen turkisten kanssa. Ei niiden roskiin joutuminen tuo yhtäkään tapettua elukkaa takaisin ja on ehkä tavallaan epäkunnoittavaakin. Haaskausta.


No ällöttääkö? Vähän. Ja kiinnostaa myös. Onhan se kaunis. Tepan paikka on roikkua mun vaatehuoneen ovessa, kunnes keksin sille jotain järkevämpää sijaintia.


Huvittavan hyvään saumaan sattui tämä kotiuttaminen, kun juuri Lauran blogista luin tuota aiheutunutta turkiskohua. Kyllä välillä iskee semmoset 'olen sairas ja paha ihminen'-vibat itsestäni, mutta sitten taas.. niin. Jollain tapaa se on hellyyttävä kuitenkin.

139 kommenttia:

 1. vähän ällöttää kun tossa on mukana nuo jalkojen ja kuonon nahkat...... :|

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toi naama on aika sääli mut noi takajalat jotenkin söpöt..

   Poista
 2. Miks mä heti nään ton sun päällä jonakin kaulahuivina : D
  Mutta niin. Aika creepiä kyllä pitää turkista, mutta poisheittäminen myös tuntuu tuhlaukselta kun sen joku on jo hengiltä päästäny. Silti en kyllä itse tuollaista karvakasaa kattelis nurkissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt sentäs ryhdy mikskään hulluksi turkisnaiseksi, mutta kyllä tuolle kuvausrekvisiittana varmaan löytyy käyttöä. :D Käyn näitä ajatuksia läpi aina ku kiinnitän siihen huomiota, mutta silti halu pitää se on suurempi.

   Poista
 3. Ite en vois kuvitella pitäväni turkista, koska se ajatus et se on kuollut eläin.. D:
  Ihan rassukka se on noissa kuvissa :(

  VastaaPoista
 4. huii on tuo jotenki julman näköne :OO

  VastaaPoista
 5. Turhaan ainakaan mun mielestä sulle edes vähän iskee "'olen sairas ja paha ihminen'-vibat" , koska ihan eri asia ottaa vastaan vanha turkis,jota on käytetty monta monta vuotta,ellei jopa kymmeniä vuosia, kuin ostaa kokonaan uusi ja käyttämätön. :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta se, miten tunnun olevani kiintynyt siihen on vähän häiritsevää.. :D

   Poista
 6. hih, on aika aidon näkönen ! ennenkon tekstiä aloin lukemaan ni ajattelinki että mistö tuollaisia koiria saa :--D

  VastaaPoista
 7. Meil on kans mäyrän tommonen turkis :D ei siin muute ois mitää nii 'ällöö' mut mua etoo etenki ne silmäkuopat ja tassut... D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wou! :0 Joo mietin et voisko tolle askarrella jotkut silmät..

   Poista
  2. Eiks niihi yleesä oo upotettu jotku tyylii kuulat :o

   Poista
  3. En tiedä, mutta olis ne varmaan kivemmat niin.

   Poista
  4. Sähän voisit suorittaa semmosen "tuunaa turkis" operaation, voit ostaa sille silmät ja vaikka kuononki: http://hobbypoint.as.wodemedia.fi/silmat

   Poista
  5. Olipas creepy tutoriaali-idea. :D

   Poista
 8. Voin vaan kuvitella jonkun ituhippivyöryn täällä kommenttiboksissa, joten haluan heille tässä sanoa pari faktaa!

  Kepa on tod.näk ajalta, jolloin turkistarhaus saattoi olla ainoa mahdollinen elinkeino. Lisäksi silloin tuskin oli näitä kettutyttöjä juurikaan, vaan syötiin lihaa ja pidettiin turkiksia, koska se oli halpa ja lämmin keino vaatettaa ihmiset. Myöskin se, että vilu otti tämän turkiksen, on ehkäpä ekologisempaa ja eläintä kunnioittavampaa kuin se, että se heitettäisiin pois. Eikös? Miksi käöyttökelposta tavaraa pitäisi heittää pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika nätisti täällä ollaan. :)

   Ei se ihan hirveän vanha ole tuo Tepa, joten tuon tuottamista ei voi enää perustella tarpeellisuudella. Tämä oli ihan asusteeksi hankittu silloin. Mutta tuosta kunnioituksesta olen samaa mieltä, hukkaan se olisi mennyt jos minä en sitä olis ottanut. :o

   Poista
  2. Mulla ei oo mitää tarhattuja turkiksia vastaan, omat isovanhemmat ovat olleet tarhaajia ja kun tietää miten HYVIN eläimiä on hoidettu ( mummolla on ollut esim. kokonainen huone omassa kodissa ketunpoikia varten, jotka on jääneet jalkoihin/sairastuneet ja vaatineet hoitoa. Siellä ne on sitten mammitelleet villasukissa avonaisiin kenkälaatikoihin laitettuna. Ketunpentuhospitaali siis) Mä olen käyttänyt muutamia turkkeja jotka on meidän tarhalta, ja tosiaan mustakin hyvän turkin pois heittäminen on on epäkunnioittavaa eläintä kohtaan, ei se sitä takasin tuo. Miksei siis voisi olla hyödyksi jollekkin sen sijaan että menee haaskiin?

   Poista
  3. Vituttaa aikalailla leimaaminen ituhipiksi, jos ei nyt vain nyt ole kovin innoissaan/hyväksy asiaa, että eläimeltä revitään nahka sen päältä, kun se on vielä elossa. Mut joo ei mitään jatkakaa.

   Poista
  4. Aw, ihana mummo!

   Musta turkistarhaus on tuossa mielessä ok, jos eläimet tosiaan elävät siellä hyvissä oloissa. Eihän se siinä tapauksessa oikeastaan eroa lihan tuotannosta..

   Poista
 9. Miks katsoin ensin että tossa on jonkun hiuspehko? :"D

  VastaaPoista
 10. Miks hemmetissä Googlen kuvahausta tuli sun kuvia kun laitoin hakuun 'hullu marsunainen'? õ__ô

  VastaaPoista
 11. meidän mummolla oli joskus ullakolla pari tollasta, näyttihän ne aika reppanoilta :c mutta oot oikeessa, ei tollasten ottamisessa mitään väärääkään ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mummolan varasto oli täynnä noita kanssa, en kyllä tiedä mitä niille on tehty. Voi olla, että ne on sitten muutossa heitetty pois tjsp.

   Poista
 12. Niin no, kyllä tulee mietittyä välillä itseki niide ihmisten järjenjuoksua, jotka vetävät kestävistä ja sukupolvelta toiselle kiertäneistä turkisvaattehista kilarit.

  Turkis on kuitenkin LAADUKAS vaatekappale, mitä ei kaikista etelässä lapsityövoimalla tehdyistä henkkamaukan rääsyistä voi aina sanoa (eettisyydestä puhumattakaan), kun ne venyvät jo viitaksi parin käyttökuukaude jälkeen ja värit valuvat jonnekin olemattomiin. Meitinki suvussa kiertänyt lampaantalja ja yhtenä kappaleena on, sekä helvetin kestävä, vaikka keltainen ja haisee vanhalle kuin mikä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka otin tämän vastaan, niin en silti kannata turkistarhausta sellaisenaan, mitä se on nyt. Elukat nyljetään elävältä, koska turkki saadaan paremman laatuisena irti, on siinäki nyt hyvä syy kiduttaa. :S

   Tepakin haisee ihan tajuttoman pahalle, pitäs varmaan vähän tuuletella noita ullakon hajuja siitä pois kun lemuaa koko huone.

   Poista
  2. Ei eläimiä Suomessa nyljetä elävältä, vaan lopetetaan sähköiskulla, joten eläin kuolee välittömästi. :D Kiinassa ja Venäjällä (minne mm. Suomen turkisteollisuus tod. näk. tulevaisuudessa valuu, kiitos vaan sikana kaikki kettutytöt!) sen voisin uskoa, siellähän eläinten kohtelu on aivan paskaa verrattuna Suomeen (eläimet on pienemmissä häkeissä ja kaiketi turkit revitään elävien elukoiden päältä). Eihän se Suomessakaan ole täydellistä ja korjattavaa on, mutta parempaa kuin mitä voisi pahimmillaan olla.

   Poista
  3. No hyvä, että sentään täällä on tuon verran säädöksiä. Muualla pätee kyllä ihan villinlännen lait..

   Poista
 13. Hyi kauhee. Jos se ei halunnu ottaa tota koska oli nähny mitä niille tehdään , ni mite sä pystyit:o musta turkistarhaus on vääri , ehkä enne ku niitä käytettiin vaatteita yms. ni ymmärrän mut nyt , meillä o kunno vaatteet ? Miks täytyy pitää eläimiä häkissä niitte turkkien takia ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska sain tän käytettynä, en koe että vaikutan yhdenkään eläimen kuolemaan.

   Poista
 14. miten sä kannat tota?!XD en oikee tiiä mitä tohon sanois, voi tepareppanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pidä sitä vaatteena. :D En halua turkismummoilla.

   Poista
  2. Kauhee en mä sitä niin tarkottanu :DDD Oon niiiiin epäselvä et ihan hävettää. Mut siis roikotatko sitä niskavilloista jos joudut tyylii siirtää vai kannatko niinku lemmikkii XD

   Poista
  3. No otan tosta mahan alta. :D En uskalla roikotella, ettei siitä vaan lähde karvoja irti, hyi.

   Poista
 15. hyi :( ite en käyttäis turkista mistään hinnasta! Vaikka toi onkin vanha turkis se on kuitenkin kuollut eläin ja leimaannut turkistarhauksen kannattajaksi tuon käytöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää tuli sisustuselementiksi, ei vaatteeksi sentään.

   Poista
  2. En vaa tajuu et miks heti leimataa tarhauksen kannattajaks jos käyttää turkiksia... Sama ku maihareiden käyttö tekis ihmisestä heti natsin tai lyhyt hame huoran. Hohhoh.

   Poista
  3. Itse leimaan kaikki turkismummot aina venäläisiksi.. XD

   Poista
 16. en näe mitään pahaa että pitäis tollast päällä, varsinki kun se on jo aikoja sitten päästetty hengestään (:

  ps. milloin se kysymys video tulee jonka teet sen tonyn kans? :)

  pps. oot iha ylisöpö ;_; muww <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten, kun meidän saatanan kiireiset aikataulut ikinä osuu yhteen. :D Kiitos!

   Poista
 17. Ei ällötä yhtään, noi on niin ihania!

  VastaaPoista
 18. Mua toi ällöttää ja tuottaa pahaa mieltä, eläinrakas kun olen, mutta toisaalta ois synti ja häpeä olla käyttämättä tota, koska muuten se eläin ressukka ois kuollu turhaan:c

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja eläinhän ei ole kuollut turhaan, jos joku tämän nahkaan pukeutuu? Niinpä niin.

   Jos tämä olisi vaatteeksi ajateltu, pitäisin kurjana lähinnä sitä, että toisen eläneen olennon päältä viety ja sen myötä tämän elämän vienyt nahka olisi jostakusta kaunis osa omaa vaatetustaan. Turkisalaa voi suoran kuluttamisen lisäksi tukea myös näkyvyydellä, omalla hyväksynnällään. Tällaisenaan tätä voi tosin rinnastaa kai lähinnä täytettyihin eläimiin.

   Poista
  2. Oon eläinrakas minäkin, mutta ilmeisesti en tarpeeks. :D

   Poista
 19. IHANA!!<3 ja vitsi hieno tää uus ulkoasu ja banneri varsinkin,.!!

  VastaaPoista
 20. Miksi tämä kuulostaa niin tutulta. En kannata turkistarhausta eivätkä turkikset sovi tyyliini, mutta kirppiksillä kierrellessä juuri tällaiset puhkinaiset ketut tekisi mieli kaapata kotiin. Ihan vaan hyllyn päälle hengailemaan kun ne pikkutassuineen on niin söpöjä xD nimim. kaikki kunnossa

  VastaaPoista
 21. hyi saatana :)))))))

  VastaaPoista
 22. siis miks en tajunnu tota lauran blogi lisäystä tohon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska siel oli joku turkiskohu jotai seurasin, mikä ihme siin on? :0

   Poista
 23. hän on kaunis♥ ehkä vähän pelottava, mutta kaunis♥

  VastaaPoista
 24. Hellyyttävä ;___; <3 siis oikeesti :D

  VastaaPoista
 25. Ihanan pörröinen otus, kyllä itsekin tuollaisen ottaisin vastaan jos vain Saisin! Tosin nuo silmäkuopat tosiaan ovat aika karun näköiset. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä voin liimata niihin semmoset isot pehmolelusilmät.. :D

   Poista
 26. Sääliksi käy kettu rukkaa. :'< Kovin tulee tosiaan ristiriitaiset fiilikset. Turkistarhaus on niin kuvottavaa ja niin väärin, mutta toisaalta Tepa rukan kohtalo on sinetöity aikaa sitten, eikä sen pois heittäminenkään enää mitään muuta. Kovin hän on kyllä suloinen otus! ♥

  VastaaPoista
 27. Oonko mä sitten jotenkin sairas, kun toi on mun mielestä söpö? :--------D Okei, olihan se tietysti elävänä paljon suloisempi, ja olen turkistarhausta vastaan, mutta jos itselleni tulisi tilaisuus saada tuollainen käytettynä ilmaiseksi, niin riemumielin ottaisin vastaan! :D

  VastaaPoista
 28. Mun mielestä toi on aika cool eikä yhtään ällöttävä. :D

  VastaaPoista
 29. Mä en ymmärrä ihmisten skitsoomista turkistarhaamisen vääryydestä, siis oikeesti, tyyliin niillä possuparoillakin, jotka teurastetaan ruuaksi, on huonommat olot kuin turkiseläimillä.
  Tepa on kyllä kiehtovalla tavalla karmiva yksilö. Toi naama saa vilunväreet kulkemaan pitkin selkää :D Muistui mieleen että itelläni on jossain kaappien perukoilla tollanen karvahattu, missä on häntä ja kaikki. Toisaalta se on jo niin vanha ja rapistunut, ettei se kestäis yhtään päivää tuolla Suomen talvioloissa, niinpä annan sen viettää mukavia aikoja kaikkien muiden hattujeni kanssa kunnes keksin sille jonkun paremman paikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta ainakin jossain turkit nyljetään noiden päältä elävältä, koska sen saa siten helpommin/parempilaatusena irti. Hurr. ://

   On se vähän kettu! Silleen. Haluaisin sellaisen hännällisen hatun, mutta vaan jos joskus löydän kirpputorilta. Uusia turkisasioita en halua ostaa.

   Poista
 30. Jos tuota pitää ei tarkoita että kannattaisi turkiksia yhtään sen enempää kuin nykypäivän ristitkään (ristin pitäminen ei tarkoita että olisi uskossa).

  Minä tykkään turkiksista, en omista yhtäkään sellaista. Vaikka tykkäänkin niistä, se ei kuitenkaan tarkoita että kiistäisin turkiseläinten olosuhteet. En todellakaan, mutta mun mielestä on älytöntä että koko turkistarhaus on lopetettava jos olot voisi parantaa. Onneksi nämä häkkimuunnokset ja hippien vaatimukset on todella kallista turkistarhaajille. Toivottavasti saatte mitä haluatte kun veronmaksajien rahoja menee työttömäksi jääneiden turkistarhaajien hyväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin sanoa argumentiksi, ettei uskonto oo koskaan vahingoittanut ketään, kunnes tajusin että hupsista. Eli tavallaan verrattavia asioita.. tai jotain!

   En ota kantaa tähän työllisyyspolitiikkaan, kun en niin siitä tiedän. :)

   Poista
 31. Ituhippejä rivien välistä halveksuvat ovat niiiiiiiiiiiiin ysärillä! 2010-luvun sana on freeganismi, johon saamasi (reppana)raato passaa paremmin ko hyvin. Tietäjät tietää, muut ottaa selvää! 8)

  VastaaPoista
 32. mummoni koetti ylipuhua mua ottamaan sen kaulahuivisiniketun, mutta sinne se yhä jäi mummon kaapin pohjalle. ei siks, että mä olisin joku eläinten oikeuksien puolustaja ja ehdottomasti turkistarhausta vastaan, mutta mua henkilökohtasesti inhottaa ajatus kuolleesta eläimestä päälläni :D uu ja paitevei huomasin ton sun instagrammin tossa reunassa, meen seuraileen :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli mummolassa paljon turkiksia just siks, kun ne oli aikasemmin sitä tarhaa pyörittäny. Totuin niihin kai sitten. :0

   Dodii sinnevaa!

   Poista
  2. Silmä silmästä. Ehkä mummos nahasta valmistetaan vielä tyylikäs nahkatakki. Vaikka hyvitykseksi jollekin eläin ressukalle, jonka äiti tapettiin vaatekappaleen vuoksi.

   Poista
  3. No jos ihan välttis haluut harrastaa uhrilampaat-meininkiä, niin voit yrittää onkia sen haudasta. :D

   Poista
 33. mein isoäidillä on kettu, ja sillä on lasisilmät ja se on NIIIIIIIIIIIIIN ällö >:# muistan ku juoksin pienenä pakoo ku veli jahtas mua se kädessä, jääny traumat :-----D

  VastaaPoista
 34. mä luulin eka ennenku luin että olit saanu jonku koiran jota sanoisit nyt tästä lähtien turkikseks...: D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ottaisin mielummin sen koiran.. Mut tää on paljon helppohoitosempi!

   Poista
 35. Heippa! :--)

  Tiedän mitä nyt tektejäsi olen lukenut että tilaat paljon Ebaysta ja haluaisin kysyä sulta nyt ekaa kertaa Ebayta käyttävänä että:

  Mistä tiedän että onko tilaamani tuotteen myyjä luotettava näkeekö sitä jostain ?

  ja sitten sitä vielä et jos millään haluat/viitsit nopeaa vilkaista nää 3 linkkiä ja kertoa onko ne luotettavia viittiikö niitä tilata olisin enemmän kuin kiitollinen koska oon vaikka kuinka kauan etsinyt noita suojakuoria mun puhelimeen ja nyt löytyi !

  http://viewitem.eim.ebay.fi/KEEP-CALM-AND-ROCK-ON-PRINT-HARD-PLASTIC-CASE-FOR-SAMSUNG-GALAXY-S2-I9100/200750334705/item

  http://viewitem.eim.ebay.fi/iMyth-Samsung-Galaxy-S2-I9100-Mirror-Screen-Protector-Package-Cloth--App-Card/110996714531/item

  http://viewitem.eim.ebay.fi/NEW-WALLET-LEATHER-CASE--STYLUS-SCREEN-PROTECTOR-FOR-SAMSUNG-GALAXY-S2-i9100/261099612258/item

  Kiitos oiiikein tosi paljon etukäteen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En rupea kenenkään Ebay-neuvojaksi. Jos teen sen sulle, niin kohta mun pitää tehdä tätä kaikille. :D Googlettamalla löytyy ohjeita Ebayn käyttöön, kannattaa tutustua niihin. :)

   Poista
 36. Sori vielä olis yksi linkki: http://viewitem.eim.ebay.fi/-GREEN-WALLET-LEATHER-CASE-FOR-SAMSUNG-GALAXY-S2-i9100/310472077256/item

  Siihen ebay jutskaan... ! :)

  VastaaPoista
 37. Jokasellaha on omat mielipiteesä turkistarhauksesta ja en jaksa niitä alkaa tähän latelemaan, sanon vain että on jotekin mielestäni äärimmäisen moraalitonta ja typerää ja lapsellista nimetä turkkis... :|| Vaikka se olisikin puoliksi vitsi niin minua vain alkoi ällöttämään koko ajatus. Tuntuu kuin joku olisi teurastanut omasta kissastaan sisustuselementin "joo tää jalkarahi on nimeltää Miisu".
  Ja vaikka eihän se roskiin heittäminen tuo sitä kuolluta eläintä takaisin, mutta kyllä sinä samalla tuet turkistarhausta ja nyt uskoakseni moni saa inspiraation tästä blogista ja haluaa nyt hommata itsekin turkiksen. Ihanaa.
  Ei siinä, muuten on tosi kiva blogi ja näin mutta noh, tää postaus oli mielestäni... Lapsellinen en tiedä. Ei millään pahalla ja näin siis, sanoinhan vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin tuon lapsellisuuden allekirjoitan omalla kohdallani ihan täysin. :D Onhan se vähän ikävää, että mun aivot kehitteli sille heti jonkun nimen, mutta mitäpä sitä piilottelemaankaan. Hullu mikä hullu!

   Jos joku tän postauksen jälkeen hakee itsellensä turkiksen, niin se ei minun omantunnon kontolle tule, vaan on niiden ihmisten oma valinta. Toivotaan kuitenkin, että muutkin tyytyvät hommaamaan näitä vain käytettyinä!

   Poista
 38. Ihana! Mulla on samanlainen mutta täysin harmaa.. Ei vaan oikein tiedä missä tuota viitsisi käyttää XD ihana silitellä silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus jos tulee ikävä meidän koiria ni silittelen tota kanssa... :D

   Poista
 39. Vaikka tää nyt ei tähän postaukseen liitykkään on pakkoa sanoa, että yleensä luen blogeista muittenki ihmisten kommentteja, ja monet aina sanoo joillekki että ne ei osaa ottaa sitä negatiivista kommenttia vastaan ja reagoida siihen oikeella lailla, ni sää aina vastaat tosi ihailtavasti niihin, oli sitte enemmän tai vähemmän negatiivista!
  Ja sun blogi on aivan ihana :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan hirveästi! :) Tuli pieni ylpeyden tunne itsestäni tämän sinun kommenttisi jälkeen.. XD Vaikka joskus kyllä tuntuu, että vastaan noihin ku mikäkin kiukkuteini..

   Poista
 40. Hmmmmm, sulla on niin hyvä blogi ja kivoja mielipiteitä siitä ettet niinku hössötä turhasta ja kattelet monilta kanteilta asioita. Niinku nyt tätäkin. Itsekkin oon sitä mieltä että turkistarhausta väärempää asiaa saa hakea, niin oishan se nyt silti kauheeta tuhlausta että kun toikin nyt on jo kuollu (ja vielä jo jonkin aikaa sitten) niin että se sit heitettäis hukkaan. Tavallaan. Ite en kyllä pystyis kotona tollasta pitämään, pelkäisin et se tulee yöllä kuristamaan mut kostoks, on sopivasti tommonen pyöreen muotonenki :----D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa kiitos! :) Mäkin odotan, että millon toi tulee mun painajaisiin tai jotain..

   Poista
 41. Miten voit pitää jotain raatoa hellyyttävänä? Kai oot ihan perillä, että miten tolta on revitty sen "hellyyttävä" turkki irti, katkottu jalat ja jätetty elävältä nyljettynä kituu ja odottaa kuolemaansa. kiehtovaa tai hienoa? Ja joo, en oo ituhippi, mutta mun mielestä on kyl vähän häiriintynyttä edes ottaa vastaan tollanen. Tällä postauksella annat ilmi, että pidät turkistarhausta jotenkin hyväksyttävänä ja samalla jos käytät tota.En sitten tiedä, että mitä tolle pitäs tehdä, mutta mielummin olisit jättäny sen sinne ullakolle pölyyntymään tai jotain, ku ottanu sen "pikku lemmiksiks". Muuten sulla on hyvä blogi ja nätti oot, mut nyt kyl pisteet laski. Taidan olla vaan liian eläinrakas :/ Nyt kyl varmasti tulee semmonen kommentti ryöppy, että "ketään ei liikuta sun mielipitees sössönsöö" mut joooooo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olen sen verran valveutunut, että tiedän. Mä taas en nää ton ottamisessa mitään vikaa; en sitä pyytänyt, enkä siitä maksanut, joten ei se eläin minun takiani ole kuollut. Ja jos joku pitää mua nyt turkistarhauksen kannattajana vielä ton mun tekstin luettuaan, niin ei sille mitään voi. :)

   Poista
  2. Tätä ei ole suunnattu nyt Vilulle sitten!

   Ihmeen retardi. Tiedätkö, ettei Suomessa todellakaan turkistarhausbisneksessä eläintä nyljetä elävältä (Kiinassa ehkä)? Se lopetetaan kivuttomattomasti ennen toimenpiteitä. Voisitko ennen pätemistä ottaa selvää asioista? Tällä tekee ittestää vähän pellen, kun pätee asioista, joista ei tiedä sen enempää kuin että "söpöist ketuist tehää turkiksia!!!". :D

   Munkin mielestä turkistarhaus on vanhanaikaista ja ilman sitäkin pärjättäisiin, mutta toisaalta sen kieltäminen tekisi monista ihmisistä työttömiä ja se taas näkyy veroissa.

   Poista
 42. katoin eka että noi on pidennykset ja ihmettelin et mites sä yhtäkkiä ruskeeta haluut :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  mutjuu mieluummin johonkin käyttöön kun ois turhaan tapettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. XDDDDDDDDDDDDD ahhahahahah hyi! Ruskee hiusväri etoo mua enemmän ku toi turkis röh, mikä meni vikaan..

   Poista
 43. aika reppanalta näyttää, en vois itselleni kuvitella mutta sulla varmaan menee :)

  VastaaPoista
 44. 'Jollain tapaa se on hellyyttävä kuitenkin. ' SE ON VITTU KUOLLUT ELÄIN

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuolleen eläimen osa, ei nyt sentään kokonainen onneksi. :D Mutta ymmärrän näkökantasi.

   Poista
 45. Hyi se on pelottavan näkönen! :DD

  VastaaPoista
 46. Ei kellään tuu mieleen, että ennenvanhaan KAIKKI lämpimät vaatteet oli turkista? Ei ne eskimot henkkamaukassa käy.. :D

  Itse pelkään aitoja turkiksia, mutta laukussa roikkuu tekokuitumikäliehäntä :) JA KIITOS VIELLÄ SIITÄ NIMMARISTA MINKÄ ANNOIT KESÄLLÄ :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuollon tarha-aikoina tuskin vielä oli keksitty mitään hyviä vaihtoehtoja nahalle/turkiksille. Toisin on asiat nykyään!

   Olitko se sä, joka sait sen 50e siitä??? XD

   Poista
 47. Milloin uusi postaus? 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmösiä on turha kysellä, koska postailen aina fiiliksen mukaan. :)

   Poista
 48. Välillä kummastuttaa. Eläimistä saa tehdä vaikka minkälaista takkia ja myssiä, eikä se ole mitenkään rikollista. Sitten on tapauksia, kuten Ed Gein, joka tapettuaan "hyötykäytti" ihmisen nahan, luut yms. Ed Geinin touhua pidetään sairaana vaikka hän toimi samoin, kuin ihmispeto toimii muita eläimiä kohtaan. En tajua, miten muiden eläimien tappaminen on hyväksyttävämpää kuin ihmisen? Oli sitten kyseessä ihminen, koira, karhu, marsu tai kärpänen, on tappaminen aina väärin ja uhrin raatoon pukeutuminen äärimmäisen sairasta ja brutaalia. Kalman haju vain leijuu perässä, eikä siihen chanelit tai diorit auta. En vain pysty käsittämään, miksi ihmisen henki olisi jotenkin arvokkaampi kuin esim. rotan. V#%^**aa kun ihminen on nostanut itsensä jumalan tasolle, vaikka on turhamaisuudessaan äärimmäistä saastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta tappaminen on osa hengissäselviytymistä (noin niinkuin luonnossa), joten ei voi sanoa, että kaikki tappaminen olisi väärin.

   Poista
 49. siis en tiedä mikä tämä mielipiteeni on mutta kyllä tää nyt jotenkin meni mun kohdalla yli :/ ite pidän niitä turkistakkeja hienoina, mutta toi, kuinka hänellä on raajat tallella ja kaikki niin ei. heitän tähän tällaisen (riitaa haastavan) kommentin koska jossittelu kunniaan mutta mitä jos hamsterillesi tehtäisiin noin? nyljettäisiin? laittaisitko kaulaan tai silittelisit? yksinkertaisesti ei. menee yli jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon kettuun mulla ei ollut sen elinikänä minkäänlaista tunnesidettä, joten juttu on ehkä vähän eri, kun mun hamsterin turkistaminen. :D

   Poista
 50. Muakin jotenkin kiehtoo tommoset turkisjutut ja kaikki tällaset, mut jotenkin ne kans ällöttää. Etenkin sillon kun varpaissa kihnää kaksi frettiä :3 :D

  VastaaPoista
 51. http://vk.com/id76775630 .ajattelimpahan tässä vaan, että mitäs olet tuosta mieltä? Sun kuviahan tuolta löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä, että ilmiantoon vaan! Kiitos, kun linkkasit. <3

   Poista
 52. Jotenki etovaa... En tajua tota "jos sitä ei käyttäis nii se olis kuollu turhaan!!!!!!11". No miksei ihmiset sitten kuole turhaan, vaikkei niitä pistetä lihoiksi ja turkeiksi? Ois kiva tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Argumenttisi on invalidi. :D Toi on nimenomaan tapettu, eikä se vaan kuollut.

   Poista
 53. Aika karmaiseva otus tää Tepa :D Eipä jo nyljetylle elukalle enää mitään mahda, hyvä jos sen huolit kotiis kun kukaa muu ei. Ite en varmaan uskaltais nukkua ku pelkäisin että se heräis henkiin ja hyökkäis mun kimppuun yöllä, vilkas mielikuvitus :D

  VastaaPoista
 54. Mua naurattaa VÄKISINKIN, kun jotkut on sitä mieltä, että ketturaukoilta revitään elävinä nahkaa päältä ja kidutetaan ja kaikki. Ja tämänkin lietsonnan takana on varmaan se muutama vuosi sitten pyörinyt video, jossa miehet paikasta X tosiaan kiduttivat turkiseläimiä... Suomessahan se ei ihan näin mene. Mussa turkis ei herätä mitään erikoisempia mielipiteitä, isän serkku pyörittää turkistarhaa tässä lähellä ja se, että siellä ainakin olot eläimillä ovat hyvät, lohduttaa. Tietysti parantamisen varaa on Suomen turkistarhauksessa paikoittain ja toivon mukaan se parannetaan, mutta yhtä lailla esim. siipikarjaa pidetään järkyttävissä oloissa. Ja kun nämä turkistarhauksen vastustajat kyllä ihan mielellään syövät sitä kanaa, mun mielestä vähän hassua. :)

  VastaaPoista
 55. kiva lukee et jollain samanlainen ajatus turkkiksista ku mulla :)
  t: tyttö joka omistaa kaksi hopeaketun turkkista joiden nimet on Igor ja Victor, jotka veljeksiä venäjältä :'DD

  VastaaPoista

Mina puhu suomi.

I also understand english so don't be shy.