15.3.2014

Hiusten haalennus syväpuhdistavalla shampoolla

Voi blogi, lempilapsukaiseni on jäänyt vähälle huomiolle. Aika iskeä taas perinteiset kännykkäkuvat, mutta tällä kertaa hyvällä syyllä. Hävitin patterien laturin, en voi siis herätellä kameraa talvikoomasta. Palkkapäivänä tärkeysjärjestyksessä meni edelle mm. tämä toppi. Money well spent.


Uups, sivuraiteille. Postauksen pääjuttu (sanan kaikissa merkityksissä) oli kuitenkin minun kuontalo ja sen värin morfautuminen taas uusiin ulottuvuuksiin. Joku saattaa muistaa mun kerran jos toisenkin maininneen hiusten kasvatusprojektista, joka on ollut meneillään ja lukuisia vuosia. Projekti ottaa aina takapakkia kun päätän kyllästyä hiuksieni silloiseen väriin ja haluan siitä eroon mahdollisimman nopeasti. Mutta eipä tällä kertaa, hahaa!

Kerrankin harjoitin minulle tuntematonta taiteenlajia; kärsivällisyyttä. Olen jo puoli vuotta varjellut hiuksiani koko pään vaalennukselta ja vaalennuspesuilta. Tukka on vihdoin päässyt kasvamaan ja en tätä saavutusta halunnut hukkaan heittää. Joten minä istuin. Syväpuhdistava päässä. Monta tuntia, jokainen päivä. Päämääränä vaaleat hiukset, jotka olisivat seuraavalle värille otolliset.

Syväputsarina toimi loistavaksi ja halvaksi (n. 3e) todetty Herbinan syväpuhdistava shampoo, joita ainakin Prismoista saa. Vaihtelevasti Ass-Marketeista. Muita syväputsareita en ole kokeillut, joten niiden tehoista en tiedä. Levitin shampoota kuivaan tukkaan reilussa määrin ja lisäsin lopuksi pirskauksen vettä, jotta sain shampoodelin vaahtoamaan ja leviämään paremmin koko päähän. Tukka elmukelmun alle ja odottelemaaan. Vietä muutama tunti koneella. Kannattaa poispesun jälkeen varautua hyvin puhtaaseen ja kuivaan kuontaloon ja taistella kuivuutta vastaan jollain megakosteuttavalla hoitoaineella. Prosessin voi toistaa päivittäin ja niin monesti kuin tarvis.


Ensimmäisen pesun jälkeen, vertauskohtana pidennykset. Unohdin kelmutuksen, joten vaikutus ei ollut niin suuri. Seuraavassa kuvassa näkyy selkeää edistystä; hieman oranssihtavaa blondiahan siellä näyttäisi esiintyvän.


Seuraavat vaiheet auringonlaskupäänä. Latvat luovuttivat väriä paremmin, johtuen varmaankin huonommasta kunnosta. Päälaelta ei meinannut väri irrota kunnolla.


Noin 1-1,5viikkoa pesuja takana oranssiuskin alkoi vihdon väistyä. Päälaella ja takaraivossa oli vieläkin havaittavissa pientä vaaleanpunaisuutta, mutta aika hyvin väri kuitenkin lähti. Pohja seuraavalle värillle oli valmis!

Syväpuuhdistuskikka toimii kaikkein parhaiten suoravärien kanssa. Ihan kaikkea jumipigmenttiä tämä ei haalista, mutta saattaa säästää teidät useammalta vaalennuspesulta/vaalennukselta. Joidenkin helposti kuluvien kestovärien ja sävytteidenkin suhteen voi auttaa (esim. mustasta tummanruskeaan, kestopunaisen haalistus jne.). Omalle värille tämä ei tee mitään, eli vaalennuksena tämä ei käy. Pakko selventää, koska jengi Askissa jo luuli tämän olevan joku ihmekikka, jolla päääsee mistä vaan väristä eroon. Tämä vaikuttaa samoihin väreihin, mitä shampookin ajan myötä haalistaa. Syväputsarilla se vaan on paljon nopeampaa.

7 kommenttia:

 1. Haha, teet tästä postausken just samana päivänä kun marssin sokokselle ostamaan Herbinan syväpuhdistavaa ja tässä istun nyt muovipussi päässä. :D Voisitko sen kertoa että miksi pitää olla kelmu tjv päässä? millä tavalla se sitä tehoa parantaa? ja kuinka paljon tällä muuten saa sinisyyttä pois? pinkkihän nyt lähtee aina ihan itsestäänkin, mut sinisen kanssa on sellasta tappelua että...

  VastaaPoista
 2. Sepäs oli nopsaa toimintaa! :D Kelmu (tai vaikka muovipussi) saa koko hössäkän pysymään lämpimänä (tehostaa vaikutusta) ja juoksevana. Kyllä huomasin positiivisen eron heti tehossa, kun kelmutti koko laitoksen. Lähti väri paljon paremmin irti.

  Tää oli eka kerta, kun haalistin tukan pelkästään tätä käyttäen. Sinisen kanssa on mennyt aina hermo jossain vaiheessa, ja sitten olen vaalentanut sen pois. :D Eli en osaa sanoa, että saako sillä sinisyyttä ihan täysin pois. Mutta kyllä se ainakin vähenti tarvittavien vaalennusten määrää!

  VastaaPoista
 3. Oho..kiitoksia vinkistä! :D
  Empäs ole tommosta tiennytkään ja miten hyvin toimii.

  Näytät muuten tosi söpikseltä ilman meikkiäkin! <3

  ~ Frillycakes ~

  VastaaPoista
 4. Annetaanpas Vilun haukkoa henkeä kauhistuksesta! Miten sais pään täydelliseksi - päässä on sinistä, vihreää, blondia ja kusenkeltaista ja ruskeatakin jossai värinpoiston jäljiltä ja maantienharmaa juurikasvu näkyy. Onneksi ongelma ei ole itselläni vaan tutullani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä kikkaa niin kauan kun väriä lähtee ja sitten värinpoisto, ei siinä muu auta. :D

   Poista
 5. Oot tosi kaunis ja varsinkin pinkki väri sopii sulle tositositosi hyvin! :) muuten miksi sun blogi ei näy mobiiliversiona? :0 hyvää kevättä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tykkää ainakaan itse käyttää mobiiliversioita blogeista. :) Kiitos sinnekkin!

   Poista

Mina puhu suomi.

I also understand english so don't be shy.