24.8.2010

You can manipulate a simple story.

Kysynpä vaan: kuka hullu herää seitsemän aikaan aamulla ilman mitään kunnollista syytä? No semmonen hullu, joka sattui vahingossa heräämään silloin ja sai samalla ihan mukavan inspiksen kirjoittaa mielipidetekstin blogiinsa kerättyään käpyjä koko yön unissaan. Uniin liittyi myös tiivisti iso kasa jumppaavia armeijapoikia ja niiden pudonnut lentokone sekä kakkaa syövä mummo, mutta ne on niitä ei niin tärkeitä sivuseikkoja, siirrytään muihin asioihin.

Tunnetuista bloggareista on nykyään kasvanut lukijoiden silmissä jotain superihmisiä. Ei saa juoda liikaa, ei saa tehdä virheitä, ei saa olla mitään mieltä asioista, ei saa sitä tätä ja tuota tai.. Ja kun tätä supersankarin kuvaa ei täytetä? Siksi on keksitty nämä ihanat nega-anot, jotka pyrkivät pitämään bloggarit kurissa ja järjestyksessä hyökkimällä kommenttiboksiin ja antavat bloggaajien kuulla kunniansa. Ja jos tämäkään ei toimi, muistakaa toki käydä uhkailemassa, että jos asioihin ei tule muutosta ja bloggaaja ei ala sätkynukeksi, niin blogin lukeminen loppuu niin ja niin monelta. Onhan blogimaailmassa inhimillisyys sentään rangaistava rikos.


Nykyään kun alat kirjoittaa asioista julkisesti, allekirjoitat samalla sopimuksen, jossa lupaat olla hyvä roolimalli kaikille, ketkä sun tekstejä sattuu lukemaan. Syynä on se, että eihän alaikäiset osaa ajatella omilla aivoillaan yhtään ja ottavat varmasti vaikutteita kaikesta vastaantulevasta, esim. siitä ryyppyillasta kirjoitetuista tekstistä ja kuvasta, jossa sä satut pitämään siideritölkkiä kädessä. Ei, mä en vaan tajua tätä meininkiä nykyään.

Sit toinen asia mitä en tajua on nää ihmiset, jotka ei yhtään ymmärrä minkäänlaista sarkasmia. Jos sanotaan, että pellolla on vihree lehmä, niin varmasti tulee joku ihan tosissaan kitisemään, että eihän vihreitä lehmiä oo, etkö sä sitä tiedä idiootti. Onko kyse siitä, ettei ihan oikeesti ymmärretä, vai eikö vaan haluta ymmärtää? Varsinkin jos on pitempään seuraillut jotain ihmistä, jolle on ominaista sarkasmin viljely, niin pitääkö sen jokaisen letkautuksen eteen ja taakse pistä jotkut vilkkuvat neon-kyltit, joissa lukee capsilla !SARKASMIA -> älytön heitto < SARKASMIA!, että ei jää epäselväks?


Ja sit on tää, että jos ei muuta valittamisen aihetta keksitä, niin täytyy tyytyä johonkin pilkun seksuaaliseen hyväksikäyttöön jostain muusta tyhjänpäiväisestä sanojen oikeasta kirjoitusmuodosta tai käytöstä. Aina pitää löytää jotain huomauttamista. Ja kun tietty rajapyykki on ylitetty, on bloggarille ihan ok heittää kuuluisaa nestepää-korttia ilman sen kummempaa syytä tai selitystä. Onhan sillä sentään tuhatpäinen lukijakunta, eihän se enää voi pysyä maan pinnalla.

Mä itseasiassa toivon, ettei tää mun blogi koskaan saavuta mitään ihan hervotonta suosiota (ja tuskin siitä on mitään pelkoakaan), koska mun huumori on välillä niin sairasta, ilkeetä ja sarkastista, vaikka kuinka vihaankin sitä, kun ihmiset korostaa kuinka ne on sarkastisia ja osaa vittuilla ja kaikkia niitä muita taitolajeja, niin oon kuullu sanottavan musta noin, koska kuulen että luultavasti onnistuisin loukkaamaan vaikka minkä ryhmän edustajia jollain puhtaaksi huumoriksi tarkoitetulla heitolla. En millään jaksas pyörittä mitään itsesensuuria ja pohtia jatkuvasti, että kuka mistäkin saattaa vetää hernettä sieraimeen, että mitä pitää jättää pois.


Eipä asiasta oo pahemmin omakohtaista kokemusta, mitä nyt oon seuraillu vierestä näitä kaikkia draamailuja. Ja kyllä, teksti sisältää painavaa kärjistelyä ja sarkasmia, joskaan ei niin viihdyttävää kuin yritys oli, mikä johtuu pelkästään kirjoittajan epäpätevyydestä kyseisillä huumorin aloilla. Ja ei, en ota 'blogimaailmaa' näin vakavasti, itseasiassa huvittavat anonyymit ovat yksi asia, jonka takia jaksan seurata paria muuten tylsähköä blogia, huvitti nyt vaan heittää muutama mielipide asiasta.


Ja sit tässä loppuun totean, että tuunasimpa kerran Himin bändipaidan. Oishan siitä voinu nätimpikin tulla ja se näyttää tässä kuvassa vielä karmeemmalta, kun oikeesti mutta mjaa, ens kerralla sitten.

22 kommenttia:

 1. "Sarkasmi tarkoittaa pidemmälle vietyä suppeaa, jopa yhden lauseen huumoria tai purevaa ivaa. --- Usein kommentin sarkastisuus ilmenee piilomerkityksenä tai päinvastaisena, mitä lauseen suora merkitys on.
  ---
  Sarkasmi on ironian alatyyppi, mutta poikkeaa ironiasta siten, että sarkastisella kommentilla on aina uhri eli on olemassa henkilö, johon kommentti kohdistuu." -Wikipedia

  Ihan asiallinen purkautuminenm, mutta mielestäni käytit muutamassa kohtaa sarkasmi-termiä hiukan väärin. Viittasit enemmänkin jonkinlaiseen absurdiin tai älyvapaaseen huumoriin, ivaavan ja usein piilomerkityksellisen, ns. "puhtaan" sarkasmin sijaan.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: :---------DDDDDDDDD Aivan. <3

  VastaaPoista
 3. keksinpä nyt jonkun nimimerkin, ettei tarvitse olla anonyymi. eiku oho, en keksinytkään.24. elokuuta 2010 klo 13.01

  ensimmäinen anonyymi pukikin jo sanoiksi sen, mistä olin tulossa mainitsemaan. eiku hups, anonyymithän pelkästään valittaa, ei ne osaa olla asiallisia.

  VastaaPoista
 4. keksinpä nyt jonkun nimimerkin, ettei tarvitse olla anonyymi. eiku oho, en keksinytkään. sanoi... : Puhuinkin lähinnä nega-anoista. :--D

  VastaaPoista
 5. Mä kans oon huomannu ton kyseisen asian suosittujen blogien kohilla.

  Jos yhessäkään kuvassa vilahtaakaan röökin tulipää tai siideripullon korrki nii heti ruvetaan "NO VOI HEMMETIN DOKU NÄÄ EI KUULU BLOGIIN"

  Pitääkö hemmetti muka olla pyhimyksinä täällä bloggailemassa ja kertoo siitä kuinka käy joka sunnuntai kirkossa?

  Kaikista eniten siinä viel ärsyttää, et ne kaikki jotka siitä valittaa on tää kuuluisa ryhmä anonyymejä!
  Voi helvetti, jos on sanomista nii sanokaa ne ees omalla tunnuksella (paitsi jos tunnuksia ei satu löytymään)

  Muaki on niin hemmetisti ärsyttäny tommoset asiat ja oon ilonen et vihdoinki joku kehtaa sanoo kunnolla niitä vastaan!
  Kun jotkut vaan ottavat(tyhmästä) neuvosta vaarin ja seuraavan kerran pitävän muumilimua kädessään!

  Kiitos tästä mielipiteestä! =)

  VastaaPoista
 6. aaah, oot ihana~
  just näistä siun mielipide puheista mie tykkään :--) lisää näitä~

  VastaaPoista
 7. Jasmin: Niinpä, ja sit tehdään ihan turhalla vouhotuksella kärpäsestä härkänen. Jos joku nyt tupakoi tai juo, niin etä sitten? :D

  No alkaa vähän tuntua että blogia ei saa perustaa ja ylläpitää kukaan, joka ei oo Jeesuksesta seuraava. :D

  Niimpä, mut antaa ilkeiden anonyymien sit olla ja valittaa jos se niin tärkeetä on, mua ne lähinnä vaan naurattaa. :D

  Ole hyvä, kiva että diggasit. :--) <3

  Anonyymi: Mua nää kyl aina huvittaa kauheesti jälkeenpäin, ku oma uho tuntuu kirjotushetkellä ihan aiheelliselta, mut sen jälkeen koko teksti tuntuu typerältä. Mut mitäs pienistä, kiitti. :---)

  VastaaPoista
 8. tääätää on niin asiaa :D anonyymit NO VITTU SIIS JOTKUT ANONYYMIT ainaski on kauheita pilkun viilaajia et jossei mitää muuta valitettavaa oo niin dissataan sitte kuinka hiton huonosti on pilkkuja käytetty tms.

  ja taas tässä sullekki tuli kommentoimaan pari kännistä anonyymiä ja valittamaan .

  et tää bloggaaminen ny jokuliste ole nii vakavaa :D:D

  VastaaPoista
 9. tosiasiaa tää teksti. Tosin mun pitää tuoda omaa mielipidettäni sen verran esiin, että mun mielestä alaikästen ryyppäjäiskuvat on melkosen tökeröitä. Oma elämänsä mutta laitontaha se kappas on. Ei sillä etten ite ois maistellu mitään ennen täysikästymistä, mutta mie en työntäny todistusaineistoa siitä nettiin.

  En tiiä ehkä tarkotit tekstilläs täysikäsiä, mutta pitipähä päästä kommentoimaa =)

  VastaaPoista
 10. Pidän siit että sanot asiat suoraan, etkä oo ryhtynyt ns. massabloggariks joka pitää muotiblogia jossa ei kerro edes omia mielipiteitään kunnolla. Mukava lukee kun joku avautuu välil edes kunnolla. :D

  VastaaPoista
 11. Tää teksti NIIN totta !!

  ps sun blogi on ihana =))))))

  VastaaPoista
 12. noi anonyymit on kyl aika lapsellisia. yleensä ne jokka valittaa blogista niin ne on anonyymejä ! ne vaan haukkuu ja kaikkee.. jokku voi vaan ihan huviks kirjottaa anonyymillä,että kukaan ei sais tietää,että kuka sen haukkumis kommentin on kirjottanu ! ne kyl joskus ärsyttää jos niitä tulee koko ajan. mut tykkään tosi kovaa tästä sun blogista ja sun kirjotustavastas ~ oot kans niin nätti ♥ :)

  VastaaPoista
 13. aaa hitsi sie oot ihana! :----)<3
  oon ihan koukussa tähän siun blogiis. jatka vaan samaan malliin, kiitos C;

  VastaaPoista
 14. mä rakastan sun tapaa kirjottaa ja oon täysin samaa mieltä tosta asiasta. kuitenki se on oma blogi ja saat tehdä siellä ihan mitä helvettiä lystää.

  "pilkun seksuaaliseen hyväksikäyttöön" < jostain syystä hajosin ihan helvetisti tolle ::::DDd:d:

  VastaaPoista
 15. AA tossa oli just sama juttu mitä oon aatellu jo pitkään, mut en oo osannu pukee sitä sanoiks... KIITOS tästä postista~ :33

  VastaaPoista
 16. jos sul ei ois poikaystävää kuskaisin sut heti vegasiin ja vihille!

  t. huvittava anonyymi

  VastaaPoista
 17. tanni: Niin niin, aina pitää saada jostain valittaa ja purkaa kiukkuansa muihin. :)

  Ihan sama, otan noi huumorilla. Vallan hupaisia veikkoja. :---D <3


  Puf: Mulle se on ihan sama oli sitä ikää tai ei, oma bloginsa niin julkaskoon mitä haluaa, ja jos ja kun ei kiinnosta semmoset, niin en lue semmosia blogeja sitten. :) Helppoa!


  Precious: Ah, kiitos. ♥ No mut onhan muotiblogi kuitenkin eri asia kun mikä tää mun sit on. :) Niin, mustakin mielipidetekstit on mielenkiintosia! :D


  Anonyymi: Urr, kiitti. <3


  kazuhiro: Niin, se on kyllä aika harvinaista että uskaltas sanoo omall naamalla mitään negatiivista, mikä on sit taas sääli. Mulla on se periaate, että jos en viiti sanoo mitään omilla tunnuksilla, niin jätän sitten sanomatta. :)

  Aww, kiitos. :3 ♥


  Anonyymi: Mau kiitän. Enköhän mää jatka. ;---) ♥


  Anonyymi: Hyvä jos maistuu! :) Oon samaa mieltä kans, miks turhaan yrittää muuttaa bloggaajaa ja blogin suuntaa?

  Hah. XD <3


  Kumi_ankka: Ole hyvä! :---D


  Anonyymi: Vegas kuulostaa hyvältä, pitää kysyy Villeltä jos se vähän lainais mua. :---) <3

  VastaaPoista
 18. hei ei kellekkää sovi pinkit hiukset...paitsi sulle :O

  VastaaPoista
 19. Anonyymi: Aijaa, kiitti kai? :D

  VastaaPoista
 20. Sulle on luotu selvä mielipide-/ihanminkätahansa kirjottamisen lahja, tota on aivan mahtava lukea! jatka samaan malliin, diggaan tosi paljon blogistas :)))

  VastaaPoista
 21. editth: Wou, kiitti tosi paljon! :) Tosin ois tässäkin tekstissä vähän parantamisen varaa mut kyllä se siitä viel joskus. :D Juu, enköhän mää jatka. :)

  VastaaPoista
 22. Oot kyllä niin asennemuija! Vautsi C:

  VastaaPoista

Mina puhu suomi.

I also understand english so don't be shy.