17.4.2012

Jännän äärellä.

Täytyy kyllä sanoa, että tätä kohua on ollu mielenkiintosta seurata ja sen suosio kyllä hämmenti, Suomen lisäks tätä ollaan puitu myös Viron median puolella. Mielipiteitä on lennelly vaikka mistä ja IS:n kommenttipalsta on osoittautunut kaikkein viihdyttävimmäksi. Täällä mä olen kuumehöyryissäny teille höhötellyt. Tahdon nyt iskeä sitä omaa haarukkaani vielä tähän juttuun ja tapani mukaan vähän turista.

Pidän julkista blogia, olen huomiohuora ja ansaitsin koko jutun, vinkkasin vielä itsenikin IS:lle ja IL:lle. Juu, oikeastaan olen huomiohuora. Tunnistan tämän piirteen itsestäni helposti, joten mitäpä sitä turhaan peittelemään. Itseäni en nettivinkannut, mutta en kylläkään oleta että ne, jotka näin luulevat luopuisivat ajattelutavastaan tämän luettuaan. Joten annampa olla. Eikä vinkkauksessa mitään pahaa ollutkaan, se jos mikä auttoi saamaan asiaan lisää selvyyttä. Ja ihan kivan määrän utelaita silmäpareja tänne blogin puolelle. Fb-kaveripyynnöt nyt menivät vähän liian pitkälle, oi "julkisuuden" raskas taakka!

Muut kommentit eivät kyllä pahemmin hetkauttaneet, mutta toi kun noista haastatteluista saa aika helposti sen kuvan, että mun porukat on tän asian kuullessaan tyyliin sanoneet "sen siitä saa" ja iskeneet luurin korvaan, kun niille infosin. Ei nyt kumminkaan, olivat yhtä hämmästyneitä kuin minäkin tästä olen ollut ja neuvoivat kyllä, että kuka näistä jutuista voisi tietää. Tottakai niiden piti päästä myös näsäviisastelemaan, sellaista meidän huumori on. En selkeästi osannut olla tarpeeksi poliittinen vastauksissani, kun kaikkea niistä on väännetty.

Olen saanut osani "identiteettivarkauksista" ja siitä oppinut, että ihmiset tykkää esiintyä toisten kuvilla. Siksi mulla nykyään onkin noi vesileimat käytössä. Tosin ei sekään aina estä leviämistä, aikasemmat vesileimat oli turhan helppo leikata pois ja näin myös tehtiin, tuolla ne kuvat pyörivät edelleen ja olen tämän asian hyväksynyt. On kuitenkin pikkkuisen eli kaliiberin juttu kyseessä, kun omaa naamaa käytetään jonkun muun tahdolta ja luvatta suoraan rahantekoon. Ja vielä mennään muokkaamaan jotain lävistyksiä, piti saada rautanaama, muttei sitten kuitenkaan septum ja toinen huulikoru kelvanneet. :D

Parasta on kuitenkin olleet nää "mistä sä voit tietää että toi on sun kuva". Kukkuu, vähän huolestuttavaa jos en omasta ottamasta ja muokkamasta kuvasta itseäni tunnista.


Eli tää on nyt se kuva, jonka laitoin nettiin. Tän lisäks mulla on se täysin muokkaamaton kuva tallella ja samaan syssyyn kuvattuja muita otoksia.

Julkaisuyhtiö saatiin kiinni, kun juttu levisi Viron puolelle. Kuva oli kuulemma löytynyt joltain kampaamosivustolta ja koska siinä ei ollut mitään merkintää, niin luultiin että sitä saa käyttää vapaasti. Eivätkä ole mitään pahaa koko jutullaan tahtoneet (no ei ehkä pahaa, mutta rahaa kylläkin, tsih). Nyt ne kai tätä juttua selvittelevät, mutta eivät vieläkään ole olleet yhteydessä minuun.

Jännityksellä jäämme odottamaan, että mitä tässä käy. Haluisin, että tää saadaan nyt ratkaistua nopeesti, niin pääsisin taas bloggaamaan huolettomasti normaaleista hömppäjutuistani.

150 kommenttia:

 1. On toi kyl oikeesti aika vitun törkeetä.:-D ja mua niin naurattaa toi septumjuttu, muokkaajat varmaa jotai lävistysasiantuntijoita.. :D nii ja mikä toi kampaamoselitys on!? Ei kai sitä nyt joka vitun paikasta mennä kuvaa kirjan kanteen ryöstämään :----D

  VastaaPoista
 2. Voi Vilhelmiina koita jaksaa tänään on hyvä päivä <3 Kuhan oikeus toteutuu!! >:B

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti tää juttu selviää, mielenkiinnolla stalkkailen :D

  VastaaPoista
 4. Aika mielenkiintonen tapaus kyllä.. ^^ Muista vaatia kunnon korvaukset! :D

  VastaaPoista
 5. voi hitto, varmaanki rasittavaa tämmönen. toivottavasti pian selkeentys paremmi...!

  VastaaPoista
 6. Tuota, mielestäni nuo Virolaiset kyllä tiesi että kuva on sinun, on nimittäin helkkarin helppoa kuvan ominaisuuksilla etsiä kuvan alkuperä.

  Ehdotan että pyydät noin 10 tonnin kesälomarahaa sieltä.

  Ja toiseksi virossa asuneena voin kertoa että on 99% varmaa että poliisit siellä ei tämän asian eteen tee yhtään mitään.

  Suomen poliisille tutkintapyyntö jolloin heidän on pakko tutkia onko tässä tapahtunut rikos.

  Ps. Muista että et ole ainoa jolle näin on käynyt mutta nyt tämän julkisuuden johdosta voit olla aoinoa joka saa oikeutta tähän asiaan.

  - Jussi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä vähän epäilen ettei Viron poliiseja pahemmin tämmöset asiat kiinnosta. :D

   Odotan nyt sitä kustantamon yhteydenottoa.

   Toivotaan että tästä oli apua. :)

   Poista
 7. You go girl...
  Toivotaan että asia alkaa selkiytyä. Onhan toi nyt törkeetä käyttää jonkun kuvaa ilman lupaa,mutta voihan siinä tosiaan olla taustalla inhimillinen erehdys.MUTTA SILTI,mielestäni sinulle kuuluu jotkut rojaltit tuosta maksaa.

  By the way,olet todella näyttävä nuori nainen,mii laik :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulle tulee nyt ekana mieleen että halusivat päästä halvalla. :D Muttamutta.

   Kiitos. :>

   Poista
 8. no huhhuh, tää juttu on kyllä iha mieletön ! :D mutta toivotaa nytte että selviää ja saat mielettömästi rahaa ! :)

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti saat jutun selvitettyä nopeasti ja itsellesi edullisesti, onhan tässä nyt selvä tekijänoikeusrikos tapahtunut. Itse viestintäalan ammattilaisena poltan käämit heti tuollaisten tampioiden kanssa, jotka a) rikkovat tekijänoikeuksia kaupallisiin tarkoituksiin ja b) päästävät suustaan sellaisia sammakoita, mitä IS:n kommenteista voi vaikka lukea. Joudun itse lähes päivittäin töissäni käyttämään paljonkin energiaa siihen, että etsin tarpeisiini vastaavia kuvia, joiden julkaiseminen on taatusti sallittua suunnitellussa yhteydessä, ja aina ajoittain saan myös kertoa asiakkaille, että ei, en käytä tuota kuvaa vaikka kuinka pyydät, se ei ole sinun eikä sinulla ole sitä oikeutta käyttää enkä julkaise sitä täällä. Enkä voi käsittää ihmisiä, joiden mielestä kaikki nettiin ladattu materiaali muuttuu yhtäkkiä kaikkien vapaasti käytettäväksi, koska "olisihan vaihtoehtona ollut olla laittamatta sitä nettiin". Ja sitten itselle omaan käyttöön viihdettä lataavia pidetään niinä suurimpina rikollisina, vaikka toiset rikkovat tekijänoikeuksia peräti ansaitsemistarkoituksessa!
  Tsemppiä, toivottavasti saat sovittua asian suoraan kustantajan kanssa ettei tarvitse oikeuteen lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siitä ei pitäis olla epäilystä.

   Hyvä, että olet tarkka näissä jutuissa, koska voi tulla ikäviä seuraamuksia muuten. D: Varsinkin kun Suomen puolella ollaan.

   Kiitos paljon. :) Samaa toivon minäkin, tulisi heillekkin tämä edullisemmaksi. :)

   Poista
 10. oijoij jänskää, ei tartte seuraa salkkareit ku tää on paljo kiinnostavampaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. XDDDD Aika statuksen nosto jos menee jo salkkareista yli!

   Poista
 11. Huhhuh, luin tuosta jutusta just iltalehden sivuilta ... Tuo on niiin käsittämätöntä, miten jotku tommoset isotki firmat voi luulla että on ok käyttää kuvaa ilman tekijän lupaa, jos tekijän nimeä ei löydy. Itellä on käyny semmonen, että yks kerta löysin mun ottaman kuvan yhen erittäin suositun blogin blogikirppiksen bannerista, mutta se oli kyllä ihan pientä verrattuna tohon sun tapaukseen. Ärsyttää tyhmä internet ja tyhmät ihmiset :'---) Tietty siinä on aina oamt riskinsä ku laittaa omia kuviaan nettiin, mutta luulis että noihin kaupallisiin tarkotuksiin kuvia käyttävät tahot osais ajatella sitäki, kuinka tommosesta voi tulla vaikka oikeusjuttu jne? -______________-' Tsemppiä sulle tän jutun kans !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärtäisin jos kyseessä olisi joku pienempi alotteleva firma, mut tää on jo toiminut vuodesta 95, että niin. :(

   Uskon että tuollainenkin voi ärsyttää. Mutta kävit varmaan sanomassa asiasta? :)

   Minä ne muut riskit ymmärrän mutta rahan tahkoominen omalla naamalla muiden toimesta menee jo vähän yli. :D Kiitti!

   Poista
  2. Joo itelläki kyrpi siinä hommassa se et toinen tekee rahaa jonku muun kuvilla tai niiden avulla >.< Meikä sentään sai vastauksen omaan asiaani ja nyt siellä blogikirppiksellä näkyyki mun nimi bannerissa xP Toivottavasti saat jotain korvauksia tuosta ni kerranki oikeus ja kohtuus voittais.

   Poista
  3. Nooni hyvä että sulla asiat lutviutu. :D Indeed!

   Poista
 12. hei ei oikeesti. luin ton IS jutun. onha tälläne kyl aika järkyttävää, mutta periaattees olisha se aika imartelevaa ku kaikista kkoko maapallon ihmisistä olis omakuva. mutjoo, ite kyl säikähtäisin tollases jutus aika paljo, mut hei kerros sit mitä tapahtuu? :O ku kyl mua sen verran kiinnostaa et mitä ne sulle höpäjää. mutta tosiaan, hyvä etu saaha rahnuu, kohoaoha! >:) (ps. en tarkottan pahal. mut sillee, miun laisel tyhmyasenteel.)
  JA nii en kyl älyy miks ne muokkas tota kuvaa viel silleeo,.o

  VastaaPoista
 13. Some examples of usage of your picuture in web.

  http://weheartit.com/entry/21201295
  http://www.fotka.pl/grupa/870128/Seksuality_3_/Shiftx3_32397799
  http://wehearthair.tumblr.com/post/4296143498
  http://pink-passi0n.tumblr.com/
  http://writemynameinblood.tumblr.com/post/16926461548
  http://camilachelsea.blogspot.com/2012/02/hairstyle-pink.html
  http://eloise171808.skyrock.com/3068056575-PinK-and-Purple-hair-14.html
  http://pandystyle.blogspot.com/2012/02/hairstyle-pink.html
  http://demi.fi/omademi/juha_tuska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yeah, I accept those and the last one is my own profile so.. :D But thanks for letting me know!

   At least they're not selling my face.

   Poista
  2. Vitussa noita linkkei pitäis kattoo kun viluvilperi on laittanu mouse2 kohalle vittuilevan kissan vai hamsterin :D

   Tee Puksutin :)

   Poista
  3. Ctrl + c ja pastee osoteriville. :P

   Poista
 14. Olis se kyllä aika huolestuttavaa, jos ei omaa kuvaansa tunnistaisi :--D mut hyvä, et tähän jotai selvyyttä on saatu!

  VastaaPoista
 15. Huh huh, vaikka oisivatkin jonkun kampaamon sivuilta (miksi kuvasi edes muuten oli siellä? uusia kuvan laittomasti kopioivia firmoja?)kuvan bonganneet, niin eikai normaali ihmisellä tulis mieleen et "hei, tässä ei lue mitään, nappaampa tän kuvan ja hommaan rahaa tällä pärställä! hahahahaa!!". Eikö niillä tullu mieleenkään että se on jonkun oma kuva, ei minkään firman omistama? Liian monta kysymystä ja liian vähän vastauksia.
  Miten meinaat nyt toimia jos ne ei ota olleenkaan suhun yhteyttä ja muuttaa vaan kanteen jonkun toisen kuvan? Vaatia jonkin sortin korvauksia vai antaa asian olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en tiedä mitä sen päässä on liikkunut, olis hauska tietää. :D

   Sen näkee sitten jos näin käy. :0

   Poista
 16. mä olisin ylpeä, jos mun kuva olisi laitettu johonkin kirjan :) mun mielesta kiva ja hauska, ei pitas nyt tekee ongelma sen takia :)

  VastaaPoista
 17. Hehe aika iso juttuhan tästä paisu :D Mut ainaki se Viron kustantamo saatiin nyt varmaan sen ansiosta kiinni! Hitsi mitä touhua :-D

  Ja just tämmöset scenetyyliset kuvat (ihmisten luokittelu ulkonäön perusteella on perseestä) miksi varmaan sun kuvia luokitellaan niin tuntuvat olevan kovassa suosiossa netissä. Ku on pinkki tukka ja paljo meikkiä ja läväreitä ja muutenki nätti naama niin varmasti lähtee kuva leviämään :-D Niitähän tuo google on täynnä ikävä kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin sitä saatiin infottua asiasta vihdoin.

   Harvinaisen totta, tykkään itsekkin Tumblrissa näitä kattella ja reblogata. :)

   Poista
 18. Kävin itekin lueskelemassa noita IS -kommentteja ja oli kyl pakko nauraa :D Etenkin ne ketkä kyselee, että ootko varma et se on sun kuva. Ööh..? Kukaanhan ei tietenkään tunnista itseään, jos sattuu omasta pärstästä näkemään kuvan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan parhaita juttuja. :D Toisaalta ymmärrän, että jos ei tämmösistä kuvista oo ite kiinnostunut niin ne näyttää kaikki omaan silmään aikalailla samalta. Mut sitten ku ite tykkää tommosista ja kun kyseessä vielä on se oma kuva niin tuntuu turhalta spekuloida tästä aiheesta. :D Kai joku mun lukijoistakin olis älämölöötä jo nostanut jos toi kuva ei mun olis ollu.

   Ja sekin vähän kertoo että joku lukijahan tän jutun mulle linkkas, eli sillekkin ollu selvää että kyllä se minä olen. :D

   Poista
 19. Harmi että tuosta on tollainen kohu noussut, mutta ehkä se auttaa sua saamaan niitä korvauksiakin kun asiaa on huomioitu!
  Tsemmpiä, toivotaan että juttu menee pian ohitse. :)

  VastaaPoista
 20. Kannattaa olla itsekin tarkkana. Varmasti olet tuolta kustannusyhtiöstä muistanut pyytää luvan tuon kirjan kannen julkaisulle blogissasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muuten ole, ehkä ne voi haasta mut sitten siitä. :D

   Poista
  2. jos en ihan väärässä ole, niin laita kuvan alapuolelle linkki että mistä kuva on ja että kansi/muokkaus ei ole sinun mutta perkele KUVA KYLLÄKIN ON

   Poista
 21. Raha en kyllä usko että täältä Eestistä saat...kun sitä ei vain ole :D aika helppo juttu. Anteeksipyynnön kyllä varmasti. Mutta hei - hieno kuva ja kiva blogi! Ota iisisti! :D

  VastaaPoista
 22. Maailman paskin tekosyy ton kuvan käyttämiseen :'D Ja noi IS-kommentit piristi kyl päivää, jos laittaa kuvia nettiin niin ei kenelläkään silti ole oikeutta käyttää niit luvatta. Mut hei positiivisii juttui, nytteku olet uus kohujulkkis niin saat kutsuja seiskan bileisiin ja pääset chat juontajaksi XD ahahahaa onha toi kyl törkeetä et sun naamaa käytetää tollasessa yhteydessä mut silti naurattaa jotenki ihmisten reaktio tohon ''urpo laitoit kuvasi nettiin, pyydetää sut silti fb kaveriksi <3!''

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BBseen vaan hakemusta tekemään ja taloon tuheroa vilauttelemaan, seuraava askeleeni tän kaiken kuuluisuuden jälkeen! :D

   Ihmiset on hassuja. <3

   Poista
 23. :D:D::D:D
  vittu hei muija viel myöntää olevansa huomiohuora.
  ensimmäiseksi se tuli mieleen kun pläräsin iltasanoman sivuja ja kappas vaan hehe siellä komeilee yksi ns feimeistä ja hihhei nyt saan lisää julkisuutta blogiin ja lukijoita !
  laitan kuvia nettiin ja ne on semihelppo googlettaa ja löytää vahingossa varsinkin tän paskan kautta, MUTTA EI ÄLÄ VARASTA NIITÄ!!
  ...olisit vaan onnellinen kun olet nyt julkimo virossakin.
  en mä olis jaksanu ainakaan mihkään iltasanomiin soittaa ja sitten tehä varmaan jotain oikeusjuttua tosta, olisin vaan et wtf oon julkkis. ihme ämmä oot.
  :) oikeesti olen vihainen. mutta niin olen hyvin monesta muustakin asiasta. ihmiskunnan syöpiä, osta voittorahoilla lisää lävistyksiä ja hiusvärejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mitä, pitäskö näin ilmiselvä asia yrittää kynsin hampain kieltääkkin? :D

   Kuulostat katkeralta, en tiennyt että mun 5min "julkisuudessa" vois haitata jotakuta näin paljon. :(

   Poista
  2. ai sua ei olis haitannu jos naamas ois tungettu ulkomailla kirjan kantee :DDD

   Poista
  3. Hiekkaa pillussa? Oot varmaan tosi kateellinen ku joku saa julkisuutta ku vaa haluu puollustaa oikeuksiinsa. Mun mielest teit vilu ihan oikeen, toi on niin väärin ottaa toisen kuva maksamatta mitään ja rikkoo tekijänoikeuksii! tsemppii sulle ja toivottavasti saat niitä korvauksia!!:D

   Poista
  4. vittuku sulla onki helppo tulla anonyymina tänne huutelee, jos oikeesti haluisit tohon, niin liisääppäs vaikka itestäs joku ihq kuva tänne nettiin ja sano kaikille et tekee sustaki romaanin et saat kuuluisuutta.

   kannattais kattoo vaan peiliin, sä oot niin törkee.

   Poista
  5. Tuo oli selvästi enemmän katkeruutta kuin vihaa.

   Hienoa, jos tuo kyseinen anonyymi sallii naamansa läntättäväksi mihin tahansa kirjan kanteen ilman lupaa.

   Sulla on ihana blogi & oot kaunis :)

   Poista
  6. Arvostan että haluutte mua puolustella, mut toi koko kommentti oli niin yli vedetty provo että turhaan te siitä tulistutte. :D

   Ootte ihania. <3

   Poista
 24. toi kuulostaa kyl iha joltai tekosyylt et ne on vaa löytäny sun kuvat jostain random paikasta. salee ottaneet noi kuvat suoraan sun blogist kosk siin kirjasha oli toi sun profiili kuva ja sit joku toine random kuva. väittävät vaan ja yrittävät tehdä ittestään syyttömiä. miks ne ois sit muokannu nii paljo noit sun kuvii??? salee yrittää vaa ettei jäis kii. ja kuka ääliö ei muka tunnistas omaa pärstääsä vaik oiski vähä muokattu.:OOO

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, sehän tekee tästä lievemmän.. not. :D Kyl mä uskon et ne sieltä kampaamosivuilta sen kuvan on saanu mut ei niillä silti siihen ole oikeuksia.

   Poista
 25. Tsemiä ja jaksamisia hei, itte olisin ainaki sun asemassa suutahtanut ja vähän pahemminkin!

  Piikittelijät ja huomiohuorauksesta puhuvat, camoon. Vähemmästäkin on oikeus suuttua! Mitä ite tykkäisitte, jos huomaisitte oman pärstänne liitettynä randomisti johonkin perheongelmissa rypevän ongelmateinin elämästä kertovan kirjan kanteen? Niin, sitä minäkin vähän.

  Aiempien päivitysten perusteella mä ainaki sain tilanteesta sellasen kuvan, että tähän tekijänoikeusrikkomukseen suhtauduttiin esim. virkavallan osalta melko laiskasti, mutta medianäkyvyyden ansiosta itse kirjan kustannusyhtiökin on vihdoin saatu heräteltyä ja askel asian lopullista selvitystä kohti on saatu otettua jättiharppauksella eteenpäin.

  Toivottavasti asia kääntyy kuitenkin sun parhaaksi ja siellä naapurimaan puolella tajutaan olla reiluja sua kohtaan tässä, eikä ruveta vääntämään asiaa rautalangasta.

  PS. Helvetin urpoa vedota tohon "sun kuva löytyy googlettamalla ihan helposti lol oma vika"-argumenttiin.
  (Taloudelliset oikeudet 3 §
  Kun teoksesta valmistetaan kappale tai teos kokonaan tai osittain saatetaan yleisön saataviin, on tekijä ilmoitettava sillä tavoin kuin hyvä tapa vaatii.

  Teosta älköön muutettako tekijän kirjallista tai taiteellista arvoa tahi omalaatuisuutta loukkaavalla tavalla, älköönkä sitä myöskään saatettako yleisön saataviin tekijää sanotuin tavoin loukkaavassa muodossa tai yhteydessä.)
  http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turha yrittää puhua niille järkeä, eivät ne mieltään tän asian suhteen muuta, niin kun en muuten muuta minäkään. :D

   Niin, vähän outoa kun sen käsityksen oon saanu että kai poliiseillakin erilaisia osastoja on rikosten selvittämiseen, tai että olisivat osanneet jonnekkin tekijänoikeuksiin erikoistuneeseen paikkaan mut neuvoa.

   Kyllä noi lait on mun puolella tässä asiassa, kunhan haluavat spekuloida ja urputtaa. :)

   Poista
 26. Kaikki kaverit jakaa nyt facebookissa tota siun juttuu ja mie vaa aattelen, et "Hehee mie tiesin tän teitä ennen ku luen ton blogia:D". Tänää kaverillekkin siitä kehuin ja ei se kyllä siihen mitenkään reagoinut :b Mutta toivottavasti tää selvii kuitenkin nopeesti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olit original gansta! :D Kavereita ei kiinnosta, ihania. XD

   Poista
 27. Onko tänne tullu paljon uusia lukijoita just tän kirja skandaalin myötä :D Mä ainaki löysin tän sitä kautta ! Toivottavasti asia ratkee !

  VastaaPoista
 28. En jaksanut kaikkia kommentteja lueskella (pahoittelen), mutta onko sun blogiin tullut jonkunsortin väkiryntäys noiden nettilehtijuttujen ansiosta nyt? :---D Mietin vaan, itse löysin nimittäin sitä kautta tieni tänne ja sait lukijan!

  Vähän oli vaan awkward kun oon nähny sun kuvia monesti tumblrissa ja rebloggaillutkin niitä niin lueskella nyt sun SUOMENKIELISTÄ blogia, wauu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eilen oli sen normaalin 2000 sijaan 47 000 kävijää että "pieni" ryntäys juu. :D Jes!

   Tiedän ton tunteen, tosin se bloggaaja oli ulkomaalainen mutta olin tosi onnellinen että sen blogin löysin kun tyypin kuvista ja tyylistä kovasti pidin. :>

   Poista
 29. no mut mietippäs rakas vilu sitä että onneks ne otti tollasen kauniin kuvan eikä mitään sun mielestä kaikkeista kamalinta kuvaa, mutta kummallista touhua silti. :L

  VastaaPoista
 30. ja vielä sen verra että mitäs ville asiaan tuumaa? :D

  VastaaPoista
 31. aika hauska toi "löyty jonkun kampaamon sivulta ja luultiin et saa käyttää vapaasti" :D:D
  ei mitä vaan kuvaa tolleen kirjan kanteen voi painaa!

  VastaaPoista
 32. kaikkihan me ollaan joskus enemmän tai vähemmän huomiohuoria. right? jotain ongelmaa? enkä mä usko et toi ano ois hyppiny yhtään sen enempää ilosta ku säkää nyt hypit. ihme inisijöitä noi anot. ihanku hän ei ois ikinä laittanu kuvia mihinkään nettiin? varmaan vain vituttaa kun sun kuva koreili virolaisen kirjan kantta eikä hänen. miksi muuten olla vihainen jos sä halusit tehdä haastattelun iltalehteen ja iltasanomiin. ehkä kuitenkin ihan sun oma asia? kateellinen biatch toi ano. IMO.:-D ps oot ihana♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuluuhan tuo ihmisluonteeseehenkin jossain määrin, toki toiset enemmän kuin toiset, mutta niin. :D Ei mulla ainakaan oo ongelmaa, myönnän huomionkipeyden mielelläni!

   Kunhan haluavat sekottaa pakkaa, ei kannata niistä välittää. :) Ehkä neki olis halunnu haastatteluun? :(

   Poista
 33. Positiivista tässä on ainakin se että mä (ja aika moni muukin) eksyi sun blogiin! En ymmärrä miten tämmönen helmi on jäänyt huomaamatta, oli pakko liittyä lukijaksi :3 mutta tsemppiä ja toivottavasti saat oikeutta! tyhmää tollanen O: kaikkein turvallisinta olis lätkästä vesileimat keskelle kuvaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset kuomaseni! :) Oi kiitos, teretulemast! Joo, ehkä vähän häiritsevää ois toi sulka keskellä naamaa. XD

   Poista
 34. pakko kysyä noista vesileimoista, että väsäätkö ne ite noihin kuviin vai saako sen suoraan täältä bloggerin jostain asetuksista ? :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ootko tehny ton sulan ihan ite vai hakenut esimerkiksi jotain brusheja photoshoppiin ja läntännyt sellaisen tohon? :)

   Poista
 35. ei vitsi että moni tätä negatiivisesti kommentoivista on ihan selvästi kateellisia :DD taitaisivat vaan haluta ite julkisuutta ja mahdollisia korvauksia, eikä yhtään haittais vaikka oma lärvi leviäis jonku kirjan kannessa... :D

  VastaaPoista
 36. Pitää ihmisten olla ajattelemattomia kun laittaa toisen kuvan jonkun kirjan kanteen, edes sanomatta mitään. Tässä rupee itteesäkki pelottaan et jos nyt laittaa kuvia nettii nii jos löytyyki kohta jonkun kirjan kannesta tai jostain vastaavasta :D
  Toivottavasti saat ainaki suuret korvaukset tästäki kuva hommasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä, kaikki varpaisillaan kun kohta kaikki bloggaajat jossain kansissa irvistelemässä. :D Niinpä!

   Poista
 37. Minäkin oon nuita kommentteja IS'n sivulla vähäsen lueskellut, ja nauroin niille ääneen. Miten voi ihmiset olla noin katkeria ja asdfghjkffn.
  Toivottavasti juttu selviää pian ja saat mojovat korvaukset! Pärjäile♥

  VastaaPoista
 38. Toivon mukaan tilanne lähtee johonkin suuntaan aukeamaan; oli tekosyy käyttää kuvaa ihan mikä tahansa niin loppupeleissä oikeudet kuvaan on siulla ja toivon mukaan Virupoliti tekee asialle jotain sillä kyl tuo ny jonkinmoinen varkaus on. Ite valokuvailen freelancena sillon tällön ja heittäsin kyllä semmoset paskahalvaukset kehiin jos törmäisin ottamiini kuvaan joista ei ole senttiäkään maksettu niin että oksat pois. :) Varsinkin jos kuvassa vielä komeilis oma perunanenä poikineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virupoliti ei oo kyllä vaivautunut mun sähköpostiin vastaamaan että niin.. :D

   No jos ei muut niin valokuvausta harrastavien tai ammatikseen harjottavien luulis ymmärtävän tän tilanteen mun kannalta helpommin, kuten sinä nyt tässä teit. :D Oma tekele on tärkeä, eikä siitä kukaan saa penniä yrittää nyhtää ilman tekijän lupaa.

   Poista
 39. Naurettavaa tommonen :D toivottavasti asiat selvii!
  ja niinkun joku tuolla jo sanokin, että näyttävä nainen olet, mäkin tykkään! ;)

  VastaaPoista
 40. minkä takia sun kuva ees oli siel kampaamonkaa sivuilla?

  VastaaPoista
 41. Ajauduin itse tänne blogiisi (yllätys yllätys) iltalehden sivuilta. Ja täytyy myöntää, että näitä kohuja on kyllä yllättävän viihdyttävää seurata, varsinkin siltä kannalta, mitä tavalliset pulliaiset näihin kommentoi.. Ja voi niiden kommenttien tasoa ! En tiedä pitäisikö tällaisissa tilanteissa itkeä vaiko nauraa :D
  Muttajoo, kiskot kunnon massit sieltä ja elelet herroiksi :) Ihmetyttäs kyllä itteäkin jos äkkäis oman naamataulun jonkun kirjan kannesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kummasti tullu lisää jännitystä elämään tämän kautta. :D Pulliaiset on parraita. <3 Suosittelen nauramista, niin täälläkin päin ruutua näihin suhtaudutaan. :D

   Kiitti stemppauksesta! :)

   Poista
 42. Joo, kuvassa ei ole copyright merkintää niin sitä saa käyttää vapaasti. Tähänkö on menty?

  Vaikka "mitään pahaa" ei olla tarkoitettukin niin tee hyvä ihminen tästä ennakkotapaus ja vaadi hyvitystä. Tekijänoikeuksilla perseily on loputtava.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän on näköjään menty.. :D

   Tästä on jonkinlaisia ennakkotapauksia jo, esim. jogurttimies. Toivottavasti kustannusyhtiö tutustuisi tähän tarinaan. :D

   Poista
 43. "Kannattaa olla itsekin tarkkana. Varmasti olet tuolta kustannusyhtiöstä muistanut pyytää luvan tuon kirjan kannen julkaisulle blogissasi?"

  ^Käsittääkseni kirjan kuvan julkaiseminen netissä ei riko tekijänoikeuksia? Päinvastoin, sehän vaan antaa lisää näkyvyyttä ko. kirjalle. :D

  On ollu kyl jännää seurata tätä juttua, tommonen vituttais ketä tahansa! [Jopa niitä jotka yrittää täällä heitellä noita mukaviisaita kommenttejaan.]

  Tsemii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, toivottavasti ei riko. :D

   Ne vaan haluaa saada mut ärsyyntymään. :D

   Poista
 44. http://www.google.fi/imgres?um=1&hl=fi&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:fi:official&biw=1024&bih=651&tbm=isch&tbnid=RnTWNjN3oFwCaM:&imgrefurl=http://idontdanceanymore.blogspot.com/2011_07_01_archive.html&docid=EgFw-Ht8O_4jeM&imgurl=http://www.cybershop.fi/tuotekuvat/900x600/-IMG_2365copycopy.jpg&w=606&h=578&ei=Q56NT8nyOqXe4QSws-SlDw&zoom=1&iact=rc&dur=272&sig=106770625296750277161&page=2&tbnh=169&tbnw=177&start=14&ndsp=21&ved=1t:429,r:0,s:14,i:102&tx=96&ty=106

  Oletko tuo sinä?

  VastaaPoista
 45. hei sun naamaahan on käytetty weheartitissäkin! Taisin sun formiin siitä joskus vähä juoruillakki:D joku brasilialainen kai. Mut huh nää kaikki tämmöset ja voi suaki:D ärsyttää nää tälläset mut samalla vähä naurattaa:Dd tästä se julkisuus sitte lähtee pyöriin!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, weheartitissa vaan ei oo mitään keinoa ilmiantaa ketään. :D

   "Julkisuus", siirretään se pois lainausmerkeistä vasta sitten, kun musta puhutaan Suomen parhaana bloggaajana tai jonain muuna oikeesti ansioituneena immeisenä. :D

   Poista
  2. http://weheartit.com/contact/copyright

   Poista
 46. Joo, suutahdin tästä jutusta niin paljon (että myöhästyin töistä-), että piti tekijänoikeudet ottaa omassa blogissa puheeks tänään, tuli oikein sopiva tilaisuus. :'D

  Oli hassua, että miten tekijänoikeudet on mulle niin itsestäänselvyys, että en ees ajatellu uutisesta mitään sen ihmeempiä, mutta kun luin kommentit, ni voi HERRANJESTAS toi ihmisten tietämättömyys. Näin ranttasin yhteen (sun toiseenkin) paikkaan, ja copypastetan, koska en jaksa miljoonatta kertaa samaa asiaa kirjoitella:

  "Ihan KÄSITTÄMÄTTÖMÄN tietämättömiä on ihmiset tekijänoikeuksista. Luin noita kommentteja ja oikein rupes suututtaa ihmisten totaalinen tietämättömyys. Onks tää tosiaankin sitä, että tietyn ikäpolven ihmiset ei vaan YMMÄRRÄ, että netti on nykyään ku toinen maailma, ettei siellä oo kaikki sallittua. Netti kuuluu nykypäivään, ei netti saa olla syynä toisten töihin koskemiseen! Ihanku menis kauppaan ja nappais hyllystä tavaran ja kävelis ulos sanoen: "Sen siitä saa, kun pistää tavaroita esille!" "

  En tiedä kiinnostaako vai ei sun jutusta inspiraation saanut lyhykäinen blogikirjoitus, niin tän linkin takaa löytyy:
  http://havaintoharha.blogspot.com/2012/04/eli-tekijanoikeus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aw, ihana! :D

   Niin, jos jostain asiasta ei tiedä niin siitä ei kannata hirveesti yrittää päteäkkään, tää on ihan hyvä linja. :D

   Ja veikkaan että noi "mitäs pitää blogia"-spekuloinnit johtuu osaks siitä, kun ei ymmärretä sitä että me nykyajan pennut eletään vähän erilaisessa maailmassa, missä nämä vanhemmat ja viisaammat ovat eläneet. :D

   Poista
 47. joo reps päädyin sun blogin sivuille ton naurettavan kansijutun takia mut on mulla muutaki: SULLA ON NIMITTÄIN IHANAT HIUKSET kaikissa noissa kuvissa ah D:

  VastaaPoista
 48. Otat asian yllättävän rauhallisesti :D Jos minä saisin tietää, että naamani pällistelee jonkun virolaisen nobokirjailijan teenagedrama- kirjan kannesta, olisin luultavasti jo paskonut housuuni.

  Toivottavasti saat oikeutta! >:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tekis mieli sortua teiniraivoon, mutta eipä siitä paljoa apua olisi. :D

   Poista
 49. Voisitko laittaa linkin IS:n juttuun aiheesta? :D Koitin sitä etsiä tuloksetta, haluaisin kovasti lukaista sen :D

  VastaaPoista
 50. Toi kampaamojutska kuulostaa kyllä surkeimmalta selitykseltä ikinä! :D ja vaikka siinä oliskin jotain perää, voiko sellanenki kustannusyhtiö oikeesti ajatella niin, että kappas, tossahan on just sopivannäkönen tyttö - muokataas muutama läväri pois ni eiköhän tää oo tässä, ei se sitä ite huomaa kumminkaan. Uskomatonta touhua, jos vielä ihan iso ja kokenut kustannusyhtiö kyseessä.
  Ja kyllähän noi "mistä sä tiedät ootko toi sinä"-kommentit kuulostaa vähän omituiselta, se ois kyllä vähän huolestuttavaa jos ei omia kasvojaan tunnistais :D

  Mut tsemppiä tän jutun kans. Jään mielenkiinnolla seurailemaan monen muun kanssa, mitä tässä nyt käy :--)

  VastaaPoista
 51. Hei, kyseistä kirjaa on myyty 450 kpl.tta, miten paljon rahaa neitokainen nyt odottaa? Virosta, missä elintaso ei oo kovin korkea.
  Ja miten paljon maksoi kampaamosaitti? Kai nyt sieltäkin kannattaa kysyä korvauksia. Eikä vieläkään copyright merkkejä misään!
  http://www.copyrightauthority.com/copyright-symbol/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en ainakaan sitä miljoonaa, mitä jossain väitettiin mun niiltä vaativan. :D Mutta asianmukaisen korvauksen haluan.

   Ei tarvii copiraittimerkkejä nykyään. Toki ne selkeyttävät asiaa, mutta niin.

   Poista
 52. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/nuori-suomalaisnainen-jarkyttyi-nahtyaan-naamansa-yllattavassa-paikassa/art-1288462502783.html?fb_ref=artikkeli_likea&fb_source=home_oneline

  Tossa IS:n juttu!

  VastaaPoista
 53. "Ihmiset ovat niin itsekeskeisiä, että oma ihana, kaunis (tai niin ainakin luullaan) naaman pitää loistaa joka paikassa. Facebookissakin osa entisistä kavereista on oikeesti ihan kamalan näköisiä, niin silti ne jaksaa kehua toisiaan. Sitten lässytetään et nuorilla on huono itsetunto.Kuka jolla on huono itsetunto esittelee itseään netissä.En minä ainakaan nuorena olisi esitellyt vaikka oli hyvä itsetunto.On opetettu sen verran nöyryyttä. En anna oman lapseni itseään lävistää tms. koska vaikuttaa tulevaisuudessa opiskeluun ja työn saantiin. Kumpi otetaan töihin a) läväri,tatsa, punapää kovis vai b) luonnollinen, terveen näköinen ihminen." Tommonen kommentti löyty tosta iltasanomien kommenttiboksista. Siis ihan järkyttävää, en vaan tajuu miten ihmiset voi ajatella noin! ja alkaa sitten vielä väittämään ulkonäösta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäki luin sillon ton kun se tuli. :D Vois ehkä nippastakkin, mutta kun tosiaan on opiskelupaikka ja työ, niin.. :D

   Hassu immeinen. <3

   Poista
 54. Tosi paljo tsemii tän jutun kanssa! Muistan joskus kultaisini Irc-Galleria aikoina ku olin väsänyt itselleni toooodella makeat ja hienot modit (vai mitä ne nyt olikaana???:-D no kuitenkin ne "skinsit") ja olin tottakai niistä ihan perkeleen ylpee ku olin ite kuvannut kuvat siihen banneriin ja muokannut ne parhaalla mahdollisella tavalla. Ei menny kovin kauaa ku aloin törmäämään yhä useampaa ja useampaa käyttäjään joilla oli mun vääntämät modit koristeena. Kysyin kerran yheltä tytöltä mistä on saanut kyseiset modit, koska ne on alunperin mun vääntämät. Sanoi että joku oli julkaissut julkisessa päiväkirjassa koodit. :-D Silloin ärsytti tosi paljon mut nykyää huvittaa. Tosin olin kettu ja poistin bannerin kuvapalvelusta ja jotka oli vieny mun modit niin niitten bannerissa luki "this image or video has been moved or deleted". Hähä siitäs saitte kopioijat X-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jumankekka mikä tyyppi. >:0 Reilupeli.

   Ahahha, ihan oikein niille. :D

   Poista
  2. Ens kerralla kun joku tekee noin niin poista se kuva sieltä kuvapalvelusta ja laita tilalle samalla nimellä joku törkeä ja rivo otos >:D

   Joku Lilyn bloggaaja teki joskus postauksen jossa haukkui mun tyyliä ja oli suoralinkittänyt mun kuvan mun kuvapalvelimelta. Laitoin tilalle pääkallon kuvan ja tekstin että "tämä kuva on varastettu osoitteesta http://munbloginosoite".
   Johan katos nopeesti ! :D

   Poista
  3. :D Aika asiallista, oisit vielä laittanu jonkun blue wafflen kuvaks.. XD

   Poista
 55. Radio Aallon aamuohjelmassakin jauhettiin tosta :D ne höpis siit aika kauan ja kutsu sua punkkariks :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ihan punkkari, jaa-a. :D Tällaista määritelmää en ookkaan ennen kuullu musta käytettävän, mutta onhan sitä repertuaariaan aina hyvä laajentaa. :D

   Poista
 56. En oo todellakaan sitä mieltä että oot ansainnu kaiken blablablaa ja oot huomiohuora jne, mutta kun luin ton tekstin ni tää tuli mieleen :D

  https://lh6.googleusercontent.com/-g-DGq6M4tak/TX2vKryybMI/AAAAAAAABmg/SbcTk8nnIDE/s1600/2lx81zs.gif

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toi kyllä kuvais mua aika hyvin.. XD Ehkei!

   Poista
 57. Tshih, ihme ihmisiä nää julkaisijat nykyään, kopioin kun ei ole mitään merkintää, enkä tiedä onko tämä edes hänen juttujansa :D

  VastaaPoista
 58. menin etsimään iltalehdestä sun uutista ja näin sen siinä oikealla ja sain déjávun et olin nähny sen jo :D

  VastaaPoista
 59. On tuo kyllä väärin!Kenenkään kuvia ei saisi käyttää ilman lupaa!Yritä pärjäillä,pian tuokin juttu ihmisiltä unohtuu,toivottavasti saisit asian hoidettua ja saisit oikeutta! Asiasta toiseen, blogiasi on mukava lueskella,kiitos sinulle siitä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mää pärjään, siitä ei tarvii olla huolissaan! :) Samaa toivon minäkin.

   Voi, kiitos! :)

   Poista
 60. vittu että oot tyhmä, ja sun äänes on ihan vitun ärsyttävä.

  VastaaPoista
 61. Katoin tota tekstiä siinä kirjassaa niiin aika kiva kyllä oli siiinä millanen se on :
  Valitettavasti tytön kohtalo vaikeaa, hän pakenee kotoaan, jossa isä on usein humalassa ja äiti väsynyt raskaasta työstä. Jo teini-ikäisenä on Irja varastanut, valehdellut, Myynyt itseään rahasta, ulkomailla rakkautta ja onnea etsinyt.

  Että kyllä suuttuisin itse.Mutta toivottavasti saat korvauksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, jotkut ymmärtää mun suuttumisen tuosta aiheesta ja toiset ei. :)

   Poista
 62. sen mä ymmärrän että sun kuvaas ei ois saanu laittaa mut se et odotat jotain isoja korvauksia on mun mielestä jotenki vääri, varsinki ku noi ei tienny sun blogista. pahempiaki asioita tapahtuu ku et oma pärstä on jossain kirjassa jossa sun kasvot ei edes näy niin selkeästi ku vois --'oisit ilone jos ne poistaa sun kuvan siitä kirjasta mut se et jos pyydät rahaa niiden erehdyksestä........

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missään vaiheessa en oo sanonu paljonko mä tästä odotan korvauksena, eli mistä päättelit noin? :D Ja miten se tekee tästä yhtään lievempää, ettei ne tienny mun blogista?

   Kyllä graafikkojen pitäs sen verran lakia osata ja tietää ettei noin vaan voi tehdä. Ja siellä sivuilla mistä se sen kuulemma oli ottanu oli sanottu, ettei se sivusto niitä kuvia omista. Joten graafikko kyllä ihan hyvin tiesi, että sen käyttäminen voi olla laitonta.

   Poista
 63. heiheiii ootko muuten koskaan käyny leppävirralla!?:---D mietin vaan kun ite asun täällä ja varkaus on kuitenkin huisin lähellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä asun Leppävirran puolella, että onhan tota aika useesti tullu siellä vierailtua. :D Ainakin Vesileppiksessä ja lekurilla!

   Poista
 64. Ei saatana. Just tätä et jos joku on bähänki emo/scenetyylinen ni heti kuvat levii netissä ja pikkutytöt käyttää niitä jossain profiilikuvina ku vanhemmat ei oo antanu lupaa laittaa omaa kuvaa. Tää on kyllä kaiken huippu. Jakselemisia sulle ja pidä meijät ajantasalla!

  Ps. Rakastan sun blogia, oot kaunis, kirjotat hyvin + sun hiukset on ihanat ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep. :D Kovaa huutoo pinkkitukkaset tytöt!

   Urr kiitos. :)

   Poista
 65. Tästä asiasta tulikin mieleeni, että löysin Googlen kuvahausta pinkkejä hiuksia katsellessani tuon samaisen kuvasi myös eräältä toiselta sivulta. En tiedä sitten, että onko kuvan sivulle laittamiseen sinulta lupa vai ei. Tässä kuitenkin linkki kyseiselle sivustolle: http://wehearthair.tumblr.com/post/4296143498

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon korjannu tohon ton lähteen, se tulee mun sivuille. :)

   Poista
 66. xD tää ei ny liity asiaan millään taval mut yritin kopsata tota linkkii ni toi oli paha toi NO!BAD KITTY!! xD hitto mä repesin x3

  VastaaPoista

Mina puhu suomi.

I also understand english so don't be shy.