16.4.2012

Päivitystä kirja-asiaan.

Infopäivitys, kun tää yllättävän montaa nyt kiinnostaa ja kommenttia tulee sitä rataa, että tuntuu urakalta alkaa jokaiseen vastaamaan yksittäin. Tai no, ei se muuten olis ongelma jos en olis kolmatta päivää kipeenä.

Soitin poliisille, sanoivat että Viron poliisin tulisi hoitaa tämä juttu. Viroa en osaa, englanninkin pitäisi kuulemma käydä. Laitoin sitten sähköpostia johonkin osoitteeseen, jonka kaivelin Viron poliisin sivuilta. Toivottavasti menee edes perille. Kustannusyhtiö ei ole vastannut. Jostain pitäisi kai Suomessa saada ilmaista oikeusapuneuvontaa, yritän kohta ottaa johonkuhun ulkomaan asioita hoitaavaan yhteyttä sähköpostitse (kammoan virallisia puheluita).

Ja ai niin, joku on vinkannut tän sekä Iltalehteen että Ilta-sanomille, että niihinkin luultavasti pääsen haastateltavaksi. Jotenkin hassua, miten iso juttu tästä tuli yhden päivän sisällä, mutta toisaalta taas, kaikki apu kelpaa kyllä.

Ps. Ilta-Sanomien jutun pääsee lukemaan täältä!

170 kommenttia:

 1. toi on kyl tosi törkee juttu! toivottavasti juttu selkiää ja saat kunnon korvaukset ♥

  VastaaPoista
 2. tää juttu on vaan niin kamala et vaikee uskoo et tällasta ees tapahtuu :D Ollaan tääl nellin kanssa koko päivä (ja eilinen) vaan päivitelty asiaa... Toivottavasti saat nyt hitonmoiset korvaukset tosta ainakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nelliki siellä Tumblrissa niin ahkerasti aina vilahtaa että kohta se on siskoski ongelmanuorena kirjan kannessa! :D

   Poista
 3. Aa toi lehtijuttu meinas tota kirja juttuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei mulla nyt muuten mitään uutisarvoa olis. :D

   Poista
 4. Laita linkkii sit ilta-sanomien ja iltalehen sivuille jos sinne tulee jotain juttuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Sanomien jutun linkki löytyykin tuosta jo. :)

   Poista
 5. no mut hei, saatpahan blogillekkin kuuluvuutta :D ja vaikka tuskin hirveesti himottaa lööppilehdille kertoilla asioita niin ne on ainakin sellanen linja että koko suomi tajuaa että tosiaan siinä kirjassa EI kerrota sun elämästäs :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuksu-life here I come! :D No eipä tossa nyt mitään pahaa tästä rupatella, ei mennä kuitenkaan mihinkään hirveen henkilökohtasuuksiin. :D

   Poista
  2. Hahah :D Sust tulee joku maailman turhin julkkis ja kohta oot jossain Viidakon tähtösissä... Sitä päivää odotellessa!

   Poista
  3. Turha todellakin. :D Otan Tuksun paikan!

   Poista
 6. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/nuori-suomalaisnainen-jarkyttyi-nahtyaan-naamansa-yllattavassa-paikassa/art-1288462502783.html

  :D

  VastaaPoista
 7. Ihan ihme juttu kyl! Toivottavasti saat asian selvitettyä :---)

  VastaaPoista
 8. nyt pistät kunnon oikeustoimet ymsyms pyörimää ni saat miljoona korvauksii kivusta ja tuskasta ja kärsimyksestä :-Dd !

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti sit saat asianmukasen korvauksen siit, koska toi ny ei oo reiluu sua kohtaa :D

  VastaaPoista
 10. Ehkä saisit apua sitte enemmän ku pääset ihmiset tietosuuten iltasanomien kautta :---D Et mee vaa siihen haastatteluun!

  Toivottavasti saat isot rahat ja ebay-ostoksille >:D Minä täälä oottelen elokuuta ja 18-vuotispäivää, mulleki verkkopankkitunnukset vihdoin ja ebay luultavasti tulee viemään munki sydämen sitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mä tässä ajoinkin takaa. :D

   Voi ei, otan osaa. :D Tuut olemaan niin vararikossa sen jälkeen! XD

   Poista
 11. pakko kysyy, ootsä edes varma että olet itse tos kuvas? onha toi tosi paljo samannäköne mut silti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten mä en _omaa_ kuvaani tunnistais? XD Ja multa löytyy koneeltakin toi alkuperäinen kuva sekä blogiin muokattu versio, että eiköhän sillä jo todistella. :D

   Poista
 12. Toivottavasti tää juttu selviää :x

  VastaaPoista
 13. Käräjillä käynyt16. huhtikuuta 2012 klo 15.46

  Oot opiskelija? Jos sulla ei ole mitään tuloja, kelan tulojen lisäksi niin asianajaja ja oikeudenkäynti ei sulle maksa mitään. Oikeuteen vaan ja rahaa tulet saamaan. Tää on niin selvä juttu, et voi hävitä tätä.

  VastaaPoista
 14. vitsi että käy ketuttaa noi jotkut helvetin vanhukset tuolla il sivuilla 'MITÄS PISTI KUVANSA NETTIIN!!!!' joo se varmasti oliki se pointti tässä eikä se, että kuvaa on käytetty luvatta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpähän päivittelevät, sanohan ne munkin porukat ihan samaa. :D Se on vanhojen ja viisaiden tehtävä!

   Poista
 15. Anonyymi Apr 16,2012 05:33 AM
  pakko kysyy, ootsä edes varma että olet itse tos kuvas? onha toi tosi paljo samannäköne mut silti :D


  XDDDDD VARMAAN JOKU SIELTÄ VIROSTA KOITTAA NYT SELITELLÄ TÄTÄ

  VastaaPoista
 16. Opiskelupaikassasikin saattaa olla oikeusasiantuntija/lakimies opiskelijoiden käytössä? Tämä vähän paikasta riippuen, kun en tarkemmin tiedä. Tsemppistä.

  VastaaPoista
 17. no emmä ny tiiä paljo tuut saamaa korvauksia jos kerran pahoinpitelystä mun tuttu sai noin 1000e korvausta.. ja pahoinpitely on aika paljo isompi juttu ja näki sen kasvot mitä niil oli tehty........... oke sekava viesti pahoittelen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On toi kyllä aika surkeen vähän jostain noin pahasta asiasta. :(

   Poista
 18. arvasin heti, et kenestä se uutinen siel iltalehdes kerto ku näin sen otsikon :--d mä olisin ainaki kuollu häpeään, jos joku olis mun johonki kirjaan, mutta eipä se tolla ulkonäöllä ees pahemmin haittais .... c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se luvattomuus haittaa ulkonäöstä huolimatta. :D

   Poista
 19. hahah kävin lukee noit sun iltasanomat jutun kommentteja, ei helvetti miten kuivaa porukkaa siellä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn itekkin niitä vilkuilemassa, parasta viihdettä taas tarjolla. :D

   Poista
 20. Gosh, miks on ni kauheeta jos kuvas löytyy jostai virolaisesta kirjasta? xD Siis jos sulla on muutenkin kuvia netissä... niin miks teet siitä noin ison jutun. :D Ite sä oot ne kuvat sinne nettii laittanu, että voit syyttää iha ittees vaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska ne käyttää mun naamaa rahallisen edun tavoittelemiseen ilman mun osallistumista tai lupaa. :D

   Muut ihmiset ne tätä juttua kasvattaa, mä vaan halusin neuvoja miten menetellä tämän asian suhteen. :)

   Poista
  2. Anonyymi, ootko koskaan kuullut tekijänoikeuksista? Ei se oo luvallista mennä vaan jostain Googlesta ottamaan kuvia vaikka esim. kirjan kanteen, vaikka ne siellä onkin kaikkien saatavilla.

   Poista
 21. EII!!!! tää on nii väärin!! sä oot tooosiii kaunis ja vaikutat tosi mahtavalta luonteelta blogin perusteel ja sit joku vatussi menee yhdistään sun kasvot tollaseen paskaan!!! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin nyt ei ylireagoida kannata kuitenkaan. :D

   Poista
 22. ahhhahaa oot iltalehen sivuilki!! onnee. toivottavasti saat jotai korvauksii tosta, iha kamalaa jos oma naama ois jossai kirjassa D:

  VastaaPoista
 23. Luulisi, että joitain asianajajiakin voisi kiinnostaa tällaisen jutun hoitaminen. Etenkin jos on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Mediahuomio on taattu jo nyt sulle, tälle blogille, tuolle kirjalle, sen kirjoittajalle ja kustantajalle. Ja kyllä varmaan moni blogisti / facebookkaaja miettii, että mitä, jos minun kuvani varastettaisiin...

  Jalat maassa, pää pilvissä - tsemppiä!! Toivottavasti saat oikeaa apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku jo ottikin yhteyttä ja tarjosi apua, mikä oli just tän mediahuomion ansiota.

   Poista
 24. Ois niin hauska päästä tän tapauksen takana olleiden päähän - mitä helkkaria ne on voineet ajatella? "Hei löyty tällänen tytsynkuva Googlen kautta ni eiks tää nyt ois aika hyvä siihen kirjan kanteen?"
  Ja toiseks nauttisin syvästi keskustelusta useiden noiden Ilta-Sanomiin kommenttia heittäneiden häiskien kanssa. Kuvien lataaminen nettiinhän kun tarkoittaa tietenkin automaattisesti sitä, että on hyväksyttävä mukisematta sen kuvan löytyminen ties mistä.
  Toivottavasti tää juttu ratkee nyt parhain päin (lue: paljonpaljon massukkaa sun tilille!) - ja tätä voi myöhemmin naureskellen muistella varoittavana esimerkkinä :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin kanssa tietää että mistä ja miten ne tän kuvan on löytäny. :D Ja miten tähän kuvaan on päädytty.

   Noi kommentit = parhautta. Oon röhnöttäny niille tässä säännöllisin väliajoin. :D Tiedän, että osa noista jotka tän mun syyksi yrittävät tunkea haluaisivat itsekkin korvauksia, jos heille näin pääsisi käymään. :)

   Poista
 25. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012041615459466_uu.shtml

  Pääsit iltalehteen myös.

  Oh ja btw, ihanat hiukset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jonnekki Learn Finnish-juttuun kanssa. :D Kiitos!

   Poista
 26. iltalehden luetuimissa otsikoissa oot ykkösenä ;)

  VastaaPoista
 27. OH FUCK oot iltalehes joku kolmannes otsikko niiku :D:D:D joo tiiän että tiesit jo mut aika kiva

  VastaaPoista
 28. Sua haittaa että kuvasi on yhdistetty ongelmaiseen nuoreen, mutta samalla annat lausuntoja iltapäivälehdille joiden vuoksi kirjankannen näkee nyt tuhansia ihmisiä lisää.. Eli hankala varmaan enää pyytää korvauksia siitä että olet joutunut kärsimään kirjankannen takia, kun nyt hommasit sille itse lisänäkyvyyttä :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai helpompi, kun hommalla on uutisarvoa nyt. :D

   Poista
  2. Ja enkös mä molemmissa haastatteluissa korjannu sen, etten ole ongelmanuori. :D Tai ainakin toisessa.

   Poista
  3. no mitä väliä enään sillä on, kun täällä blogissakin asiasta puhuttiin ja asia saa enemmän painoarvoa, jos se on mediassa. jos vilu rupeisi ajamaan asiaa eteenpäin ilman että kukaan muu tietäisi asiasta, niin ei sitä koskaan selvitettäisi!
   ja miksi lisänäkyvyys olisi pahasta, kun vilulla on jo kaiken maailman nettiprofiilit ja kuvat näkyvät kaikille ja blogillakin on seuraajia? ei hänen naamaansa voi tosta noin vaan ilman lupaa käyttää rahan hankintaan. nythän tuota kirjaa markkinoidaan ''haavoittuneella'' nuorella ja hänen pärställään, joka on kaikkein epämieluisinta.. harhaanjohtavan mielikuvan luominen!

   Poista
  4. Se on totta, apua on tarjottu noiden lehtijuttujen jälkeen muutamaan otteeseen. :) Eli en näe näissä lehtijutuissa mitään vikaa, vaikka jotkut ihmiset itsellensä niistä ongelman nostattavatkin kun kaiken sanasta sanaan uskovat eivätkä sitä sarkasmia niistä mun vastauksista tunnista. :D

   Poista
 29. Täältä saat neuvoja: http://www.riku.fi/fi/palvelut/juristin+puhneuvonta/

  Puhelin neuvonta oli aika kallista näköjään, mutta koita selata sivuja jos sieltä löytyis joku muukin auttava taho!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyselin jo eräältä ulkomaiden lakiasioita hoitavalta henkilöltä ja sain ohjetta ilmaiseksi. :)

   Poista
 30. http://demi.fi/keskustelut/1230160/suomalaisbloggaajan-kuva-oli-joutunut-virolaisen-kirjan-kanteen-luvatta aika mahtavaa ku tästä puhutaan nyt kaikkialla! toivottavasti saat korvauksia :D

  VastaaPoista
 31. Missä se alkuperänen kuva tosta on, ko sanoit et tota on muokattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain täällä blogissa se lymyää, myöskin koneella tallessa kaikki. :D Oon kyllä yrittäny paikantaa sitä kuvaa täältä blogista, on vaan liikaa pärstäkuvia niin helppoa ei ole. :D

   Poista
 32. Toivottavasti nyt saat tän homman selvitetyksi sun parhaaksi tietenkin :)) Jos et onnistu nii läpsäse peniksellä naamaan!!!

  Oi katos pääsit iltalehteenki :D
  Ketkä urpot luulee et oisin tehny tän tahatee tai tää is joku mainostemppu. Se ois tosi halpaa ja kuka oikeesti haluis nii D:

  Ps. Inspiroit mua :)

  VastaaPoista
 33. Tosi mukava varmaan.. En itte ainaka haluis mihinkä tollaseen. :/ Mut tosi törkeetä niin isolta kustannusyhtiöltä lätkii kuvii vaa kirjan kansiin ottamatta selvää mistään.. ja toi kuva miten se oli muokattu.. :/ Ja tiädäksä onks se kirja jo menny siel viros myyntiin? Jos on ni sun on enää mahdoton saada sun kuvaa sieltä pois :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On menny myyntiin, jostain kaupasta oli jo myyny loppuun. :D

   Poista
  2. Ou nouu!! No ainaki voit vaatia kunnon nivaskan pätäkkää,massii,kässii ja fyrkkaa :D

   Poista
 34. Iltalehti ei tavoittanut maanantaina kustannusyhtiön väkeä kommentoimaan asiaa.


  oikeesti tää on niin siistii :-D täst on tullu kunnon iso juttu oikeesti omg!!!!

  VastaaPoista
 35. Tsemppiä ! Jos et saa oikeutta sille, että kasvojasi käytetään luvatta hyväksi, saat varmasti oikeutta tekijänoikeuslain nojalla.
  Senkin perusteella, miten vastaat näihin kommentteihin, muodostuu sinusta viisas ja maltillinen käsitys. Joudut nyt käymään oikeutta meidän kaikkien puolesta, joilla on kuvia netissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeutta vaan tännepäin. :)

   Kiitos, vaikka en kumpaakaan näistä itse koe olevani. :D

   Poista
 36. moi tuksu! :)))
  ei vaa, toivottavasti toi ny selviää :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmani toteutui vihdoin - Musta tuli Tuksu 2. :D <3

   Poista
 37. IS:n sivuilla ykkösenä :D
  kiva järkytys varmaan ollu et joku tulee sanoo ja otat sen läpäl ja sitte onki huonosti muokattu versio sun naamasta siellä kirjan kannes :D

  NÄITÄ LUETAAN NYT!
  Nuori suomalaisnainen järkyttyi nähtyään naamansa yllättävässä paikassa 16.04.2012 14:56

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän epärealistinen fiilis tästä koko jutusta. :D

   Poista
 38. Your case has officially found its way around Estonian media as well. Some links, if you are interested:

  http://www.postimees.ee/810174/soomlanna-avastas-eesti-romaani-kaanel-ootamatult-enda-foto/
  http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/soome-neiu-pilt-pandi-tema-teadmata-eesti-romaani-kaanele.d?id=64261655

  I don't want to discourage you for fighting for your rights, but Estonian police can be quite a lazyarse bunch. Your complaint will probably just get stuck somewhere in the bureaucracy and no one will compensate anything. Good luck anyway!

  Btw. I hope you don't mind me for finding your last post quite giggle-worthy. The emotions were just funny. :wtf: :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yeah, I found those as well. I can see from Blogger stats where the audience finds it's way here if there's a link to my blog. :D I'm lucky I don't understand estonian, with Google translator I figured that the people chatting there are pretty much against me. :)

   At least I figured that they don't check their email so often. I still have a little hope for resolving this thing though. Thanks!

   No, I don't mind. :D

   Poista
  2. I wouldn't say they are against you at all. Most of the posters, as in almost any case in Estonian media, are for the victim (you) and against the system (the publisher). However, there are some older folks with a different attitude: "this is what is bound to happen if you put your pictures up" - kind of what your parents said. :D

   Don't let the limelight wear you down!

   Poista
  3. Okay, so I just chose to read all the bad comments using Google translate as my guide (maybe not the best choice for translating). :D

   But nice to know that there are people in my side too. :)

   I won't!

   Poista
 39. Juu ihan itse taisit lehdille vinkata. Saatpahan lissää lukijoita :))

  VastaaPoista
 40. Mun mielestä todella outoo että suomen poliisi ei tehny muutakun sanonu että sun pitää ottaa yhteyttä viron poliisin :D Tai siis niinku että eiks niiden ois jotenkin helpompi laittaa asiaa eteenpäin. Koska jos oisin sun kaltasessa tilanteessa niin en mä niinku tietäis mitä sanoo ja kelle tai mitäää :D Toivotaan nyt että saat jutun eteenpäin ja asianmukaiset korvaukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin vähän, tuli vähän pettynyt olo kun eivät sen enempää osanneet jelpata. :0

   No mä en todellakaan tiedä, siks apu olis tarpeen!

   Poista
 41. mä voin vaikka ottaa yhteyttä sinne vironpoliisiin :D osaan viroa, ja sukulaisia asuu sielä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katotaan nyt mitä tästä tulee kun apua tarjottu jonkun asianajotoimiston tai jonkun puolelta. :D Ja onneks on poikaystävän puolelta virolaisia tuttuja niin niistäkin tarpeen tullen tulkkiapua. :)

   Mutta jos välttämättä haluat laittaa niin en estä. :D

   Poista
  2. Toivotaan, että oikeus toteutuu ja saat ansaitsemasi korvaukset! Ihme touhua sielä virossa, kun ei viitsitä edes vastata. Eikö ne oo vaan ehtiny vasta, vai meinaako ne et ongelma katoaa ku ollaan ihan hiljaa vaan ja lakastaan se maton alle...!? Suututtaa sun puolesta!

   Poista
  3. Oli niin epämääräinen yhteydenotto, että eivät ehkä ymmärtäneet ottaa tosissaan. :D Mutta on ne jo tonne viron puolella olleisiin uutisiin ihan asiaa kommentoineet, mikseivät sitten samantie muhun olleet yhteydessä?

   Poista
 42. http://www.minedu.fi/OPM/Tekijaenoikeus/tekijaenoikeusneuvosto/?lang=fi

  Kuvan käyttö rikkoo myös kuvan ottajan (sun?) tekijänoikeuksia. Eli ihan Suomenkin kautta voit mahdollisesti pystyä asiaa hoitamaan, ottamalla yhteyttä johonkin tekijänoikeusjärjestöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No poliisit sanovat että pitää ottaa yhteyttä Viron puolelle. :c

   Poista
 43. En tiiä ymmärsitkö tota postimehen juttua mutta siinä siis sanotaan että kuva on kopioitu jostain kampaus-sivustolta ja koska siinä ei ole ollut kuvaajan nimeä tai vesileimaa niin se taiteilija (eli kuvan muokkaaja) oli katsonut sen olevan vapaasti käytettävissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En. Täh? :0 Nytkö jollain kampaussivustollakin on mun kuva käytössä? Just. :D

   Poista
 44. hahaaaa säikähin ku katoin iltasanomie sivui ja sielt tuli yhtäkkii sun naama ! :DDD

  VastaaPoista
 45. Onks sulle sanottu et tää muistuttaa vähän sitä turkkilaisen jogurttipurkin kannessa ollutta miestä? Sen jonka kuva oli otettu siihen jogurttipurkin kanteen ilman lupaa, eikä se mies ollu ees turkkilainen....
  Okokok, huono esimerkki, mut yhtä törkeetä. Ja tää sun juttu saattaa olla törkeempi, kun on kuitenki kyse kirjan kannesta eikä minimaalisesta kuvasta jogurttipurkissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on. :D Mut toi jogurttijuttu ehti olla jo 8 vuotta että eiköhän se oo paljon isompi asia kuitenkin. :D

   Poista
 46. Tänään avasin nettini (iltalehti etusivuna) niin pomppasi heti ensinmäisenä tämä juttu silmiini. :D Olin silleen "Ai jaa, tää on päätyny jo lehteenki asti" :D Mutta niin, ikävä juttu tää ja toivottavasti saat korvauksia, että pääset nopeasti shoppailemaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin vähän yllättyny tästä suosiosta. :D Shoppaus kelpais tän jälkeen kyllä oikein mainiosti!

   Poista
 47. pakko kysyä, onko sulle tullu paljon uusia lukijoita tän seurauksena? :D

  VastaaPoista
 48. Ilmoitin eilen yhdelle mun kaverille (seuraa myös sun blogias), joka on tällä hetkellä Virossa kielikurssilla niin tästä jupakasta. Se kävi eilen lukemassa ton sun ilmotukses ja sanoi, että oli tänään käynyt koulumatkallaan jossain kirjakaupassa, jonka nimi oli joku Rahva Raamat(?) ja kaverini sanoi, että kaupassa oli tosi paljon nuoria ja melkein kaikilla se kirja.. :( Tää on tosi karseaa...

  Tsemppiä sulle oikeesti ihan sairaasti! Harmi, etten osaa auttaa mitenkään. Mutta onneks täällä on tosi paljon mua fiksumpia tyyppejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, ompas se myyny sit hyvin. Kai? :D

   Kiitos. :)

   Poista
 49. hieno blogi pakko myöntää :D
  toivottavasti saat rahaa tosta jutusta :D
  ja nuo sun hiukset on aivan jotain niin mahtavaa! :D ^^'

  VastaaPoista
 50. Ahoi, Vihelmiina! I`m writing from Estonia. You`re big star now here! Such brutal theft! All estonians are in deep shock. You`re face is so pretty and remains ecxactly of the girl with family issues. I think i maybe buy this book now. Ha-haa, i wish u well, just trying here express our estonian humour Tõnu

  VastaaPoista
 51. Kattelin tänää iha rauhas is'n uutisii ja sitteku toi sun juttu tuli vastaa, olin tippuu bussin lattialle. Mitä helvettiä oikeesti? :o mut nyt kyl korvauksia vaatimaa! :)

  VastaaPoista
 52. Hei !

  I live in estonia , and maybe I can help you with this .

  VastaaPoista
 53. kaikkein pahinta tos on se, et sun naama on liitetty johonki ihme tradegiatarinaan tai tommosee, mielummin vaika johki rakkausromaani yms. :D !! mut muutenki aika perseestä, et joku ottaa toisen kuvan noin vaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska naamani kertoo minun olevan ongelmanuori. :D

   Poista
 54. No joo, kuvat kyllä kulkee netissä minne sattuu, se on pelin henki, virolaisten kanssa on kyllä aika kova homma taistella, niiden tekijänoikeuslait ovat täyttä paskaa,.älä kuitenkaan anna periksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinähän kulkevat mutta ei niitä nyt rahastukseen tarvitse käyttää. :D Niiden lai ilmeisesti vastaavat pääpiirteittäin Suomen lakeja nykyään?

   Poista
 55. mua ärsyttää tajuttomasti toi iltasanoma-juttu nyt... ihmiset menee kommenteissaan ihan asian laitaan mm. tohon töiden saantiin jos on vaikka punainen tukka (mikä on vähän boohoo minullekin kun olen värjäämässä punaiseksi pääni)

  ja sit tää on ihan älytöntä, että jotkut mummot siellä kirjoittelee ''mun lapsi näyttää kyl ihan samalta kuin tää tyttö, ettei vaan olis miun tytöstä kuva tämä'' tyyliin :---D

  on se mukava kun muut tunnistaa kuvat paremmin kuin kuvanottaja itse! Itse oon lukenu sun blogia varmaan just jostain 2010 vaiheilta ja muistan kyl hyvin tonkin kuvan!

  toivottavasti saat hyvät rahat tästä jo ihan vaan noiden lässyttäjätanttojen iloks

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla on tosiaan työpaikka ja opiskelupaikka niin toi spekulointi ei mua haittaa. :D

   Toi on ihan turhaa miettiä tota oonko se nyt minä vai enkö, lukijatkin siitä tunnistaa ja alkuperäiset kuvat tallella. :D

   Poista
 56. Toivon etten olis lukenu tota ilta-sanomien juttua, alko vituttamaan että ihmiset yrittää vierittää tätä kokonaan sun syyks. Kun ethän sinä täs mitään väärää oo tehny. Shit ihmiset, terve maalaisjärki on ihan sallittua.
  Huudan ja kovaa jos et saa kunnon korvauksia tästä! Anteeks purkautuminen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ne kommentit on hauskoja. :D Siinähän vierittävät, ei kuitenkaan liikuta mua. :)

   Poista
 57. Ihanaa ;) Saat isot rahat! ;)
  Anna menna vaan!

  VastaaPoista
 58. Nyt olet iso staari myos Virossa ! Kaunis kuva, saat isot rahat! ;9
  poika Virosta

  VastaaPoista
 59. http://demi.fi/keskustelut/1230160/suomalaisbloggaajan-kuva-oli-joutunut-virolaisen-kirjan-kanteen-luvatta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskustelen tuossa samaisessa keskustelussa itsekkin, että.. :D

   Poista
 60. http://www.oikeus.fi/4313.htm

  tuolla on tietoa valtion oikeusavusta, jota myönnetään vähävaraisille. Valtio siis maksaa, itsekki oon ollu osa-aikasesti töissä ja saan opintorahaa, mutta silti olin oikeutettu valtion oikeusapuun.

  VastaaPoista
 61. Inffoa miten tää etenee, toivottavasti menee jännäks! Ja toivottavasti ratkee sun eduks :)

  VastaaPoista
 62. Hei!

  Pitäiskö sun vielä oikein käydä poliisilaitoksella paikanpäällä varmistamassa meneekö se tosiaan niin, että itse pitäisi ottaa yhteyttä ulkomaille ja eikö tämä asia menisi eteenpäin heidän kauttaan (vertaa tutkintapyynnön ja rikosilmoituksen teko).
  Esim. http://www.mtv3.fi/matkailu/ulkomaat/artikkeli.shtml/108310/ulkomailla-sattuneista-rikoksista-voi-ilmoittaa-suomessa

  Oikeusaputoimisto laskee heti tulojen mukaan saako asiakas ilmaista oikeusapua. Asianajajien palkkiot Suomessa ovat noin 100-200 €/tunti ja oma kotivakuutus/oikeusturvavakuutus kannattaa lukea tarkasti mitä se kattaisi ja mikä on omavastuuosuus, jonka joutuu maksamaan ainakin ellei sitten voita :) Osa lakimiehistä laskuttaa välillä, osa vasta lopuksi.
  Jos joudut palkkaamaan asianajajan, Suomessa toimii kansainvälisten lakitoimistojen toimipisteitäkin, joissa on mm. juuri näiden immateriaalioikeuksien hoitamista.

  Tekijänoikeuksista: http://www.minedu.fi/OPM/Tekijaenoikeus/oikeuksien_hallinnointi_ja_hankinta/tekijaenoikeusjaerjestoet/?lang=fi

  Kuviahan ei voi poimia käyttönsä mistä vain ja esim. netin ilmaisten kuvapankkienkin kuvissakin joku ilmoittaa aina olevansa kuvan omistaja :) Osa on niissä myös kieltänyt kuviensa käytön esim. kaupallisissa yhteyksissä.

  Toivottavasti saat vastauksen kirjapainosta, ja voisiko myös vaatia julkista oikaisua ettei kannen kuva liity kirjan tapahtumiin :)

  Ja vielä lopuksi: näiden asioiden hoito on hidasta... Tsemppiä :)

  VastaaPoista
 63. Luin ilta-lehdestä tosta sun jutusta ja törkeeltähä se kuulostaa, toivottavasti saat asian hoidettuu. Et kumminkaan voi kiistää etteikö tästä jutusta ois ollu sulle hyötyy, blogin pitäjänä blogis on saanu ylimäärästä huomiota ja varmasti lisää lukijoita. Jos sua kauheesti haittaa että kuvas on ollu näkyvillä jossain kirjan kannessa niin nyt kuitenki tällä omalla lietsomisellas oot vaan saanu aikaseks että reilusti useemmat ihmiset on tän kuvan nähny. Varmasti samalla myös mainostat kirjaa joten tää sua vastaan rikkonut yhtiö hyötyy tästä sotkusta myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi kiistää, enkä yritä. Itse olen sen kuvan nettiin laittanut, eli takana ei oo pelko että ihmiset ton kuvan näkis. Harmittaa että sitä on käytetty rahan tekoon ilman mun lupaa. :)

   Poista
 64. Kuka muistaa taannoisen jogurttikohun? :)

  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010071412039660_ul.shtml

  Realistisen rehellisesti totean, että kannattaa vaatia selvitys, mutta merkittävistä rahallisista korvauksista ei kannata haaveilla. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 65. Oikeesti tää koko kohu vaan lisää ton paskakirjan myyntiä ja viron lait tuntien et tuu saamaan penniäkään eli kyseinen pulju vaan tienaa enemmän. Hirveen rumasti sanottu mut oon realisti :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tää lisää mun paskablogin mainostustakin että eipä siinä. :D

   Poista
 66. Postimees-lehti on haastatellut jutussaan kustannusyhtiön johtajaa Anne-Astri Kaskia. Kaskin mukaan kannen tehnyt graafikko löysi kuvan joltain kampauksia esittelevältä nettisivulta. Ilman alkuperätietoja ollutta kuvaa oli luultu ns. vapaaksi riistaksi.

  Jos tämä väite pitää paikkansa, kuvan on ilmeisesti alun perin pöllinyt käyttöönsä joku muu.

  http://www.postimees.ee/810174/soomlanna-avastas-eesti-romaani-kaanel-ootamatult-enda-foto/

  VastaaPoista
 67. Voi jumalauta, nainen kasva aikuiseks. "Haluan kuvan pois kirjan kannesta!" Miettisit ite mitä kuvii nettiin laitat, ihan selvästi sanotaan - että kuvat leviää. Etkä voi olla edes 100% varma onko toi sun kuvas. Netti on pullollaan just tollasia kuvia... Huomaa, ettet oo oikein kasvanut vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leviää ne, en mä nyt siitä närkästyny vaan tosta että ne tekee sillä rahaa. :D Voin olla, älä huoli!

   Miksi? Ei mulla ole mikään kiire kasvaa. :)

   Poista
 68. Salee joku tekee sust vaa pilkkaa ja toi koko juttu on läppä. XD

  VastaaPoista
 69. ja ps. viros on eri laki ku suomes, ei nii tiukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääpiirteittäin samanlainen laki näissä tekijänoikeuksissa kumminkin. :)

   Poista
 70. tulee noista is:sän kommentoijista mieleen se, kun oli uutinen että kouluruuasta löydettiin eläviä isoja kuoriaisia ja suurin osa kommentoi "no saapahan lisää proteiinia, afrikassakin syödään kuoriaisia ruuasta on pulaa!111" :D

  mutta tsemii sulle, toivottavasti asiat sumpliutuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä selkeesti tykätään provosoida. :D Juu, tattis!

   Poista
 71. Eksyin tänne iltiksen uutisesta... ah.. olet niin söpö. =)
  Ainoa paha juttu voi olla se, että ihmisten mieleen painuu se ensimmäinen "fakta".. oli se sitten totta, tai ei.. eli että "sun perheessä on ongelmia". Eli kun joku näkee sut, tai sun kuvan, niin muistaa, että toi oli se jonka perheessä on ongelmia, yms. Surullista jos tässä niin käy. Toivon että kaikki menee hyvin ja saat paljon rahaa ja positiivista kohtelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, en kyllä halua että perheestä turhaan ajateltas tommosia, ei mun porukoissa mitään vikaa ole. :D Kiitosta!

   Poista
 72. Tää on hyvää mainosta kaikille osapuolille ;)

  VastaaPoista
 73. oon joskus aikasemminki selannu sun blogii ja sit ku katoin iltalehen sivuilt et ompa tutun näkönen tyttö ja muistin sit taas pitkäst aikaa sun blogin ja luin sen jutun et ei helevata se olitki sinä! siis mitä vittuu ei huhhuh oikeesti:O mut oli tosa jutussa jotain hyvääki en ois muistanu sun blogii enää jos toi juttu ei ois ollu iltalehes ja en muistanu yhtän kui kiva ja söpö sun blogi oikeesti olikaan oon tosi nirso suomalaisten blogien suhteen ja oot yks niistä hyvin hyvin harvoista ihmistä joiden blogi oikeesti kiinnostaa mua jollakin tasolla^-^ toivottavasti saat käärittyy hyvät rahat tost ja toivottavasti se tyyppi joka noi sun kuvat o pölliny joutuu kärsii tost hommast.:--D voin vaan kuvitella kui kauheelt tollanen juttu voi tuntuu ku sattuu omalle kohalle onneks mul ei oo käyny ikin noi. voi sua parkaa!:< laitanki sun blogin nyt suosikkeihin etten unoha taas ja toivottavasti saat ton asian kuntoon♥^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, hyvä että löysit takaisin. :) <3 Kiitos kehuista ja tsemppauksesta! <:

   Poista
 74. ei täällä blogissa edes ollut tollaista kuvaa missä olis ollut septum ja huulikorut... saman tyylinen kuva löytyi vuodelta 2010, mutta sillon sulla ei vielä ollut septumia.. taidat nyt haukkua väärää puuta. Ja vaikka tossa kannessa olisikin sun kuva niin turha nyt jotain korvauksia himoita siellä, tollasesta mitään korvauksia edes saisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulla ne tarvittavat todisteet on, siitä ei tarvitse huolehtia. :)

   Poista
 75. En kestä näitä kommentteja :D:D "et voi olla varma et oot tos kuvas ja tollasii kuvii on netti täynnä ja ei sun blogissa oo tollasta kuvaa !!!1" Ei tietenkää kukaa voi tunnistaa omaa naamaansa ja ite ottamiaan kuvia... XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos ei ite tällasta oman pärstänsä ikuistamista harrasta, niin voihan se olla vaikea uskoa, että joku voi oikeesti muistaa millasia kuvia on ottanu itestään ja laittanu nettiin. :D

   Poista
 76. ... nyt ku vähänajanpäästä luin taas näit kommenttei nii kyl pisti naurattaa esim. toi yhen anonyymin kuva et "netti on pullollaa tämmösii kuvii, mite voisit tietää et toi on oma kuvas".. melkee sama ku jos täl anonyymil ois koira, ja kysyis et mite tiiät et toi on sun koiras ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ilmeisesti jonkun silmään kaikki tämmöset tyypit näyttää ihan samalta. :D

   Poista
 77. haha tää ny ei liity mihinkää mut rasittavaa ku yritän kopioida näit linkkei mitä ihmiset on laittanu et pääsisin kattoo nii en voi koska "No! Bad kitty!" :DDDDD

  mut joo toivottavasti selvii:)

  VastaaPoista

Mina puhu suomi.

I also understand english so don't be shy.