29.5.2013

Reissuihmiset ja rakkaat kaupungit.

Lomalomalomalomahype! Juna suuntasi kohti Jyväskylää, jonka asemalla meitä innokkaina vastassa olivat Maarit ja Chico. Pieni tärkeä fakta; Maarit on sellainen otus, joka on minut tällä pallolla tuntenut kauiten (onko sana??). Tietty jos sukulaisia ei lasketa. Ihan kivaa! Meidän yhteinen taival alkoi, kun Maarit oli 6v ja minä 7v. Aika kauan ollaan jaksettu toistemme pärstöjä tuijotella!


Aamuväsy, koska tuo riiviörakki vaan trollas meitä lattialla nukkuvia koko yön. Ei tuommosta rottan papanan kokoista piskiä uskalla ees viereen ottaa, sehän vois vaikka litistyä jos minä erehtyisin röllykkämahoineni sen päälle löllähtämään. Edessä oli reissu Jyväskylä-cityyn. Mut sit alkoki laiskottaa, kierrettiin vaan pari kauppaa ja suunnattiin Alkon kautta rannalle. Sitten apostolin kyydillä tutustumaan Jyväskylän  hyvin kansoitettuun yöelämään parhaimpana bilepäivänä; torstaina. Ei varmaan tarvitse edes mainita, että alkoholisoituneita tanssilattialla heilujia ei meidän lisäksi ollut. Onneksi seura oli huippua ja Bra tarjosi sentään hyvää musiikkia niiltä vuosilta, joilta minäkin osaan baaribiisejä ulkoa!


Seuraava maisemanvaihdos (muttei vielä kaupungin) vei meidät juhlistamaan Mokopöön 21v synttäreitä. Perinteiset kotibileet taas, eli jääkiekkoa, Euroviisuja, makkaraa, Leijona-viinaksia ja kaikkia ihania leipomuksia. Tarvitseeko sitä edes mainita, mutta ähkyt vedin ja menin nukkumaan aikaisemmin, kuin laki sallii. Mistä tietää, että on tulossa vanhaksi..


Junamatkaan Jyväskylästä (tai lähes mistä tahansa) kuuluu vaihto kuolonkorahdusmaisia ääniä päästelevään taajamajunaan. Paddi löytikin hyvää käyttöä vaihtoon varatulle ajalle; poseerata 40mm ilmatorjuntatykin kanssa. Tämä upea laitos sijaitseekin sitten Pieksämäellä; kylässä, joka on vielä Varkauttakin kuolleempi. Saavutus sinänsä!


Päätepysäkkinä Varkaus, ylväs kotikaupunkini. Senkin katuja tuli tallailtua 20 vuotta ennen uskallusta lähteä maailmalle. Näyttelin Paddille kaikkia tärkeitä nähtävyyksiä tyyliin vesitornin, lukion, Mäkkärin.. Otettiin myös ilo irti ja koluttiin kaikki kirpparit läpi. Just jees, että niitä löytyy kauppakadun varresta jopa kolme kappaletta, kun täällä pk-seudulla niitä saa metsästää mitä ihmeellisimmiltä ja hämärimmiltä pikkukujilta kissojen ja koirien kanssa. Ja jos nyt aletaan paljastuksia jakamaan, niin voisin muuttaa Varkauteen takaisin vaikka heti kahdella ehdolla, 1. kaikki kaverit muuttas kanssa 2. ja työpaikka. Ja ehkä julkisen liikenteen toimivuus, Varkauden sisällä kulkee jotain kolme linja-autoa, jotka lakkaavat liikennöimästä siinä viideltä iltapäivällä.. 


Äitin luona ollessa käytiin mm. metsässä pyörimässä, soutelemassa ja mato-ongella. Meitsi vei saatujen kalojen määrässä 100-0 molempina päivinä, kyllä musta vielä ammattikalastaja leivotaan. Enää ei pelota laittaa matoja koukkuun, mutta suru tuli kun jouduttiin yksi ahven nirhaamaan kokonaan nielaistun koukun takia.. Ja saadut kalathan pitää säilyttää vesisankossa niiden hengissäselviämisen takaamiseksi, ja ne pitää myöskin vapauttaa hengissä takaisin järveen. Jep, ammattilaisen otteet!

Talo tuntui kyllä ihmeen tyhjältä; äitillä on tällä hetkellä vaan kuusi koiraa, kun siihen yli kymmeneen tottui jossain vaiheessa. Mutta hyvä aika majailla kotona, koska sieltä löytyi neljä kappaletta toistaan suloisempia kolmeviikkoisia Shelttipentuja.

 

Värivalikoimassa oli tricolor


.. ja blue merle! Yksi merle (blue tai bi, ihan sama) tänne kiitos. Voiko sulosempaa olla? Paddi suunnitteli jo mahdollisia keinoja kidnapata yksi tommonen, ja olin kyllä ihan mukana. Mutta kyllä minä jaksan odottaa, eiköhän äiti mullekkin yhden koiran anna sitten, kun oon sellaisen valmis ottamaan. Nyt ei ole vielä tarpeeksi rahaa, aikaa, eikä aikuisuutta ottaa omalle kontolle mitään noin "isoa" ja vaativaa lemmikkiä.


Matkaan liittymätön mutta liittyvä. Katselin Gina Tricotin sivuilta tota Star Wars-toppia ja kun se nettikaupasta ehti loppua, niin metsästin sitä vielä Helsingistäkin liikkeistäkin. Tuloksetta. Tallusteltiimpa sitten Jkl:n Ginaan ja siellähän se mua odotti! Yhtä hyvä tuuri kävi parin muunkin vaatekappaleen kanssa, mutta niistä sitten lisää kun jaksan nuo tuhannet uudet koinruoat tuolta kaapista saattaa päivänvaloon ja kameran alle. Tsau!


Psst! Löysin koneen kätköistä tämmösen ja on muuten vanha, mutta yllättävän jepa! Sanotukset varsinni.

39 kommenttia:

 1. oot jossai scenegallerias? :D Ajattelin vaa et haluut ehkä tietää.. Näpsäkästi ilman vesileimaa :DD http://weheartit.com/entry/62915887

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhahah scenegalleria. :---------------D Mut joo ei noissa Instakuvissa oo leimoja ollukkaa, että eipä siinä! On kuitenki maininnu mun nimimerkin tuolla jne jne eli kaipa tuo on ihan ok. Mut kiitos kuitenkin kun linkkasit!

   Poista
 2. Sua oli lisää!
  http://weheartit.com/entry/62916241
  http://weheartit.com/entry/62916062

  VastaaPoista
 3. Jyväskylä jee! On täällä torstaisinkin elämää, mutta ei Brassa :) Escape on vienyt siltä asiakkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin Giggilgigliligissä ja Escapessa ennen Brata ja ne oli vielä tyhjempiä! :(

   Poista
 4. MSi on rakkauspakkaus<3 Bändi tulee muuten marraskuussa Suomeen! :D

  VastaaPoista
 5. minkäniminen kenneli teillä on? :)

  VastaaPoista
 6. Nuo kuvat ei näy puhelimella oikein, vaan menevät tekstikentän ulkopuolelle, ja katkeavat niin, että ulkopuolelle jäänyt osa on huomattavasti muuta kuvaa korkeammalla. Toivottavasti tajusit! :)

  VastaaPoista
 7. ah mindless self indulgence <3 ootko keikalle tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En, en ees tienny että ne tulee. :D En seuraile enää musapiirejä hirveen ahkerasti.

   Poista
 8. hihii oon nii onnelline et postailet taas c: sun blogis on vaa ehdottomasti paras ja oot sulosin ikinä :3

  VastaaPoista
 9. Tää on varmaan sun poikaystävä? Mistä asti, jos saa udella? :) On mennyt ihan ohi..

  VastaaPoista
 10. Joku ihana yö mä tuun ja ajan sut kaljuks, nimittäin sun hiukset ♥♥♥ Noei.. Pitää toivoa, että nää hiukset kasvaa joskus owo + septum sopii sulle tosi hyvin ♥

  VastaaPoista
 11. Äläpäs morkkaa Pieksämäkeä, vain mulla on siihen oikeus. Sen sijaan Varkaus haisee edelleen pahalta.

  VastaaPoista
 12. oi ihanaa vilu ku oot postannu nii ahkerasti! oot ihana,kirjotat tosi hyvin ja hauskasti ja sulla on täydelliset hiukset! :>

  VastaaPoista
 13. oii noi koirat <3 onneks tuttavien koiralle on tulos täs kesällä taas pentuja nii pääsee lellii :))

  VastaaPoista
 14. tylsyyksissäni selvitin tämän kennelin nimen ja voi mahotonta mitä suloisia karvapalloja noi pennut onkaan! <3 käyn varastamassa ne kaikki >:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin että joku tekee näin. :D Et voi koska mä ehdin ensin!

   Poista
 15. Sie vaa oot niin ihana ;___; ja nuo hiukset ah ♥ mut ehkä tiesitki, mut Mindless Self Indulgence on tulossa taas marraskuussa Suomeen :33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo joku sano tos aikasemmissa kommenteissa. :)

   Poista

Mina puhu suomi.

I also understand english so don't be shy.