18.5.2012

Seuraava pysäkki: Humala.

Tämä täti kävi pyöräyttämässä oikein hassunhauskan reissun Viron puolella vaimoni Merin kanssa. Innostuttiin reissusta, kun katsottiin sellaisten reissujen hintoja, joissa tuli pakettina risteilyt ja yö hotellissa. Siellä oli semmoinen mukava paketti, 35e per lärvi arkipäivinä. Ajateltiin ottaa se, mutta odotettiin liikaa ja jouduttiin ottamaan 56e pakettiratkaisu. Tosin eipä tuo hintakaan pilviä hivo. Asutimme suht satamoiden läheisyydessä kurkkivaa Hotel Metropolia, ei mikään kermaperseiden paikka, mutta kelpasi meille mainiosti.

Kuudelta maanantaiaamulla ylös ja terminaaliin. Heräämisestä teki mielenkiintoista se, että päätimme lähteä suht pienellä varoitusajalla, varattiin matkat kahdeksalta illalla ja tajuttiin, että 12 tunnin päästä pitäisi nokottaa jo laivassa. Sitä ennen piti siivota, pakata ja värjätä mun tukka ja leikata randomisti pidennyksien seasta löytyneet randomit blondit jatkot muotoon, oh shiiiiiet. (Ihmettelin, miks ihmeessä mulla edes on blondit klipsit, mut myöhemmin tajusin niiden olevan sitä puolimuovista erää..) Unta tuli kolmen maissa, ja koko yö meni myöhästymispainajaisiin heräillen. Tarvitseeko sitä mainita, että lähtöselvityksessä nähtiin kaksi oikein pirteätä kasvoa. Laivaan, vessan pöydän päälle istumaan ja naamaan maalia sekä karvaa (karvaa myös päähän). Oltiin hyvä näky, kun suoristettiin toistemme hiukset keskellä yleistä käytävää. Mitäs eivät laita vessaan pistorasioita, keketsu sentään. Vähän ylihinnoteltua katkarapuleipää naamaan ja ihmettelemään aaltoja, siinähän se laivamatka menikin ryytyessä.


Varmaan ainoa kuva Virosta, jossa ei näy kummankaan matkustajan lärvi.. 
Tuolla keskustassa me suurimmaks osaks oltiinki.

Ensimmäisen päivän suunnitelmat; shoppailua perseet ruvella. Sopivasti unohdin kameran muistikortin koneeseen kiinni, jouduin siis ostamaan paikan päältä uuden, jotta saatiin ikuistettua lärvimme jokaisessa kadunkulmassa (viis esim. siitä nätistä Vanhasta kaupungista..). Onnistuin jotenkin myös terrorisoimaan kamerailuani paskomalla patterilaturin, onneksi pattereita saa melkeen mistä vaan. Laturiparka näyttää kyllä suhteellisen brutaalilta, ja yritin kovasti niitä possun nenän tukkeita taivutella takaisin alkuperäiseen muotoon, mutta ei nää mulle siunautuneet koppakuoriaisen hauikset paljoo auttaneet.


Pipo - Gina Tricot, Takki - One Way, toppi - H&M, farkkuleggarit - H&M, Converset - Thaimaa, laukku - H&M.
Tässä "oikea" asukuva..


Ja tässä se todellisuus.

Kierreltiin perus Viru keskukset sun muut lähellä olevat puljut, jonka jälkeen päätettiin lähte metsästämään New Yorkeria Rocco Al Maren-kauppakeskuksesta. Missattiin se ilmainen bussi sinne, jouduttiin kysymään erään hotellin respasta ohjeita ja matkustamaan jonnekkin hevonkuuseen sähköbussilla. Olipa muuten aikamoinen elämys matkustustavaksi! Sen lisäksi, että bussista pääsi enemmän epäilyttävää rutinaa kuin laki sallii, irtosi kesken reissun myös sähköjohto ja matka tyssäsi siksi aikaa, että kuski sai sen laitettua takaisin. Ehdin vielä ennen matkaa ihmetellä, miksei meiltä löydy töpselibusseja. Yksi matka riitti ja toivon, ettei meille ikinä tule niitä! Myös käytännön säännöt olivat aluksi hieman hukassa, eikä kumpikaan ymmärtänyt, että niissä bussilipuissa ole aikaa, vaan ne ovat kertakäyttöisiä. Ja ne kuuluu leimata ennen bussiin lössähtämistä. Ei tommosia nyt voi tietää, onneksi tarkastajat eivät tulleet ja tehneet terrori-iskua lompakkoon.


Iloinen turisti. Obvious extensions are obvious!


Ja tässä taas sitä naamakuvien todellisempaa puolta, sekä todiste matkakumppanin olemassaolosta.


Lumikki ja Damnnigganainen.

Viru keskus oli jo kuluttanut mahaan pientä Carbonara-pastan mentävää lovea, ja ennen kiertelyä käytiin täyttämässä vatsamme Da Vinchissä. Ruoka oli pienoinen pettymys, kokilla oli hieman runsas suolan käyttö, eikä koko annos maistunutkaan muulta. Epätyydyttävä pastakokemus siis. Onneksi New Yorker osoittautui kivaksi putiikiksi. Olin ehkä hieman pettynyt, että Viro on kovaa vauhtia saavuttamassa samaa hintatasoa vaatteissa Suomen kanssa. En saanut roudata täyttä matkalaukillista halpoja rättejä kotiin, muutavia muksuja yksilöitä kylläkin. Tää postaus on kuitenkin omistettu JEEULKOMAATWHOO-hypelle, joten koltut tiskiin myöhemmin.

Mutta sitten se Prisma. Ja ne hinnat! Tuhlasin siellä ihan järkyttävän summan rahaa verrattuna siihen, mihin olin varautunut. Mutta kun, ei se edes ollut tuhlausta eikö nii..


Mun Prisma-saldo kaikessa komeudessaan. Laskeskeltiin Merin kanssa karkeasti, että kotimaahan verrattuna säästin tässä noin saturaisen verran. Viisi vaalennusta, viisi mustaa väriä (hiusvärejä ei tällaisten himovärjäreiden taloudessa voi _koskaan_ olla liikaa), shampoo, hoitoaine, hopeahoitsikka, energiajuomaa, hiuslakka, kaksi graffitilakkaa, dödö, hiuksiin jätettävä hoitsikka pidennyksiä varten, ripsari, valkoinen kajaali, kymmenen Chewitsiä ja kaksi Menthosia. Arvatkaa paljonko makso?

(Kuvittele tähän kohtaan kuva kuitista, jossa pojottaa loppusumma: 60e.)

Halleluja! Voisin muuttaa tonne. Hiusvärit 2e/paketti, ripsari sen normaalin 18e:n sijaan 11e ja kaikki muutkin oli ihan hirvittävän halpoja. Saako Chewictshshrttejä vielä muuten Suomesta? Noita maiskutellessa totesin, että niitä vois syödä useemminkin.

Shoppailureissu lähestyi loppumaan, ja nälkä vaani massussa. Lähimarketista muutamat Breezerit ja Smirkut tulevia hotellihiprakoita varten ja eikun etsimään ruokapaikkaa. Meri suitsutti mua, kun haaveilin jo toisesta pasta-ateriasta. Läskeydestä viis, Vapiaanoon tiemme kävi siis. Paikka mun makuun, sai valita jopa pastalajikkeen itse! Vedin perus Carbonarat (ai tapojeni orja, ai yksipuolinen ruokavalio) ja vatsa kiitti. Vaaka myös. Jossain vaiheessa roudattiin osat ostoksista hotellille ja tarkistettiin netistä, että löytyskö H&M:ää. Ei löytynyt, mutta joku vihjasi Bershkasta, kauppa jostain Ginan ja Hooämmän välimaastosta. Patikkareissulla Vapianosta hotellille törmäsimme siihen kauppaan puolivahingossa. Kello näytti jo yhtätoista, eli se pulju meni sitten seuraavan päivän mennään-listalle.


Reissussa rähjääntyy!


Niin, siis tosissaan rähjääntyy.

Hotellilla vedimme perus Breezer-kännit feat. Disney- ja Glee-mussiikit ja jätimme karaokebileet alakerran eläkeläisille. Auringon sarastaessa oli muuten iloista porukkaa (HUONOLLA) aamupallala. Onneksi itse nukuin kuin kuollut kani, hieman tuota univelkaa viime yöltä nääs.

Seuraavana päivänä oli lähtö laivaan jo ennen neljää, se tiesi pikaista visiittiä Bershkassa (rakastuin) ja kaupungilla, jonka jälkeen kipitettiin hiki hatussa SuperAlkoon, kuitenkin vielä Mere keskuksen kautta. Siellä keskuksessa on muuten maailman ahdistavimmat myyjät, tämmösenä jurona suomalaisena teki mieli hypätä ikkunasta jo heti ensimmäisen "mitä sinä etsi, katso katso täällä laukku kenkä paita lompakko katso hieno tunika"-lausahduksien jälkeen. Tunsin itseni huonoksi ihmiseksi, kun en jääny kuuntelemaan niiden hienoja myyntipuheita, vaan tylysti livistin heti, kun joku sai suunsa auki. Siihen ne taitaa kyllä luottaakkin, ovelat hermannit.


KAIKKI UUDET KUTEET PÄÄLLE SAMAAN AIKAAN!!!one
Takki - Seppälä, paita - Ebay, Hame - New Yorker, laukku - joku random putiikki.

SuperAlko oli superhalpaa rakkautta. Laukut painoivat muutenkin jo kuin pienet valaan rannalla, miettikää sitten ton pyörähdyksen jälkeen meitä pieniä. Mulla humpsahti sinne suunnitellun 40e:n sijaan 120e, köh köh hupsista keikkaa..

24 Breezeriä, kaksi isoa pulloa Smirkkua, neljä viinapulloa, Mokkikselle lahjaksi Salmaria, Villelle kartsa röökiä ja lava. Kuusi pulloa viinaa ja yksi tolppa Breezereitä ja Smirkkua jäi nyt kyllä vielä ostamatta, kai näillä määrillä kuitenkin pärjää sinne seuraavaan reissuun asti.. Vihdoinkin mulla on omat viinakärryt (oon niin kiitollinen sille, joka keksi ne, koska alkoholi painaa), joilla voin sitten vanhana ja kärttyisenä vierittää Virosta mua korkeamman tornin pilkkahintaisia lavoja. Oli pakko ottaa taksi SuperAlkosta laivaan, ei oltais muuten edes ehditty lähtöselvitykseen. Aikataulut ei kussu alussa, niin jotain täyty mennä pieleen lopussa.

Laivamatka oli aika väsynyt ja lepposa, vedin mummujen kanssa kilpaa rahaa pelikoneista (voitin melkein 50e ja houkutin puoleeni likaisia katseita, jee) ja leikin hyvää tytärtä, eli kävin hakemassa mun voittorahoilla mutsille äitienpäivälahjaks Tobleronen. Saatoin myös vähän itkeskellä reissuun uponnutta rahamäärää, loppukuu mennäänkin sitten nuudelikuurilla. Onneksi tajuttiin vielä hommata laivalta autokyyti Merille, ei oltais todellakaan selvitty hengissä noiden nesteiden kanssa. Mutta oon ikuisesti katkera meidän kyytipojalle, se nimittäin rikko mun viinakärryjen mustekalan. Farewell, rakas ystäväni. Pitää ennen ens matkaa käydä ostamassa jostain uusia. Mennään kai Viroon taas joulukuussa (minä huimien 36e:n veronpalautusteni turvin..) ja siitä tulee muuten mahtireissu, kun on vähän pidempi varotusaika säästämiselle.

71 kommenttia:

  1. Oot söpö mörrimöykky :---D Muutenkin kuullostaa kyllä mahtireissulta. Extempore-reissut on niitä parhaimpia :p

    Bershka on kieltämättä huippu. Toinen on Blanco ja Stradivarius (entiiä löytyykö eestimaasta) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miu! Se kyllä oli, ens kerralla tulee vielä parempi!

      Joku tuolla kommentoiki, et Stradivarius pitäs löytyä, täytyy ens kerralla ottaa vähä enemmän selvää näistä putiikeista! :D

      Poista
  2. Aw ylikiva postaus taas! Kirjotat ihanasti ja kuvat on .. söpöjä XD♥

    Mut miten ihmeessä sulla riittää rahat?? D:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mou, kiitos! :D

      Ei oo vielä vuokraa maksettavana, mutta on töitä ni yllättävän helposti. :D

      Poista
  3. Vittu mä inhoon tota No! Bad Kitty!!11 -juttua :DDDD

    VastaaPoista
  4. tykkään lukee sun blgoia ihan hulluna! ja sitten sun kirjotustyyli on tosi hupaisa ja hauska lukee :)

    VastaaPoista
  5. Tuossa jälkimmäisessä kuvassa oletko semmosen siistin mustan talon luona? Itse olen talossa käynyt, nippu sukulaisia talossa piileskelee:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miljoona kuvaa, missä niistä? :D

      Poista
    2. Siis tuossa KAIKKI UUDET KUTEET PÄÄLLE SAMAAN AIKAAN kuvassa: D

      Poista
  6. pakko kysyy et kävittekste Pull&Bearissa tai Stradivariuksessa ko ne on aika lähellä tota Metropolii ja Bershkaa? Ku iteku aina Tallinnaa meen nii ainoot kaupat mitkä tsekkaan on noi kolme ylläolevaa ja hintaki on hinta-laatusuhteeltaa iha hyyvä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tiedetty semmosten olemassaolosta. :D Mut tattis ku vinkkasit, ihan varmana käydään ens kerralla! 8)

      Poista
  7. "koppakuoriaisen hauikset" awwww. söpö oot taas vaihteeks tossa kolmanneks vikassa kuvassa :'3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähän semmoset noi mun supervoimat on. :') Tattis!

      Poista
  8. Oooooo ihana pitkä päivitys. :)

    Hauskaa tekstiä jälleen, kiva kun on olemassa tämmösiä päivänpiristäjiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oota vaan ku näät sen Varkaus-päivityksen.. :D Kiitos ittellesi. :)

      Poista
  9. miten mä en ny oikee hahmota ton vikan kuvan taustaa.... näyttää joltai surrealistiselta leikkaa-liimaa-taustalta xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siinä oli semmonen omituinen "piikki", joku taidejuttu varmaan ni ei ihme ku näyttää! :D

      Poista
  10. VIRO.<3
    Merekeskuksen jne myyjät on iha kamalia! Niin hauska tunnistaa ittensä noista HALPAAAAaAAAAaAa jutuista :---D Kävin siis itekki viime kuussa Virossa, ja rakastuin ensisilmäyksellä. Muutan sinne, varmasti muutan joskus isona!

    VastaaPoista
  11. asd XD ihana postaus + nauroin sun ostoksille PRISMASTA ;'''D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oisit nähny meijät siellä Prismassa, mikään kauppa ei oo hämmentäny mua yhtä paljon.. XD

      Poista
  12. eipä taida enää suomesta chewitsejä löytyä...varmaan jo 10 vuotta kohta siitä kun niitä sai viimeksi:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höö! Mä muistan et ku olin yläasteella ni niitä myytiin vielä meidän kahviossa. :0

      Poista
  13. Hiusvärit 2e/purkki?Äää kelpais!:D Miks täällä pitää maksaa lähemmäs 12 euroa siitä että saa ihanan maantienruskean juurikasvunsa piiloon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ens kerralla ostan enemmän, tuntuu tän jälkeen turhalta makssaa sitä 8-12e niistä. :D Varsinki ku noissa on helpompi ilmeisesti annostella sitä väriä, et sais vaan puolikkaan just juurikasvun värjyyseen.

      Poista
  14. Chewitsiä saa ainakin Runeberginkadulla olevasta kioski Arttiinasta (Apollonkadun ratikkapysäkkiä vastapäätä, apteekin vieressä << mahdollisimman vaikeasti selitettynä ....) Niin sieltä saa 0,5€ hintaan ja muistaakseni kahta eri makua (ellei neljääkin....)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ymmärtänyt, mutta jos joskus iskee himo ni suunnistan tonne HSL:n avulla. :D Wou, Virossa ne makso jonku 40snt että ei paha!

      Poista
  15. Joo, Merekeskuksen myyjät on ahdistavia! Oon joutunu itekkin kokemaan niitten ahdistelun :D

    VastaaPoista
  16. kauniita likkoja molemmat <3

    VastaaPoista
  17. lol oon kiertäny kaikki nykit kaks kertaa ja muut amerikat ja kaikki englannit miljoona kertaa, mutta en ikinä oo ollu virossa :D kauniina oot taas, hiukset on muute toosi hienot, nyt pidät noi! ps. nahkatakki on paras kaveri pps. ♥ ppps. tissit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voidaan toki vaihtaa.. :D Kiitos! Nahkatakki on paras ja tissit. <3

      Poista
  18. Ah kerrankin blogi, mikä on oikeesti viihdyttävä. Mä niin en tykkää niistä kaikista massablogeista, joissa mä en nää mitään eroa? (Btw mulla taitaa olla itellä sellainen :D). Mut oikeesti rispektii sulle! Oot varmaan livenäki huikee tyyppi. Jatka tyty samaa rataa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo kiitos ylistyksistä! :D Oon livenä ihan tylsä XD

      Poista
  19. Aaa mää niin tykkään tosta sun tavasta kirjottaa : D ja määki haluvaisin viroon ku siellä on niin halapaa! Hiusvärejää tännekkin :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii! Tuli kyllä hyvät säästöt ku täällä ollaan semmosia mömmöjen kuluttajia että oksat pois. :D

      Poista
  20. chewitzejä saa sellasina paperisina versioina makuuneista!!!!!! T. SYÖN JUST NIITÄ

    hitto miten halpoja hiusvärjeä. Taidan lähteä viroon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OIKEESTI??? Holy shit. :D Oon jo menossa!

      Joo mukaan vaan Joulukussa! :D

      Poista
  21. Blogis on ihan yköne ♥

    VastaaPoista
  22. sulla on vissii taas pidennykset päässä?:) vai onkos hiuksesi kasvaneet :D

    VastaaPoista
  23. Tossa viidennessä kuvassa tuo toinen muija näyttää ihan skinssin neloskauden naomilta :D

    VastaaPoista
  24. Oho, aika halvat oli kyl hiusvärit :D Täytyy suostutella äiti viroon mun kanssa ..... kauppojen hiusvärihyllyt tyhjäksi !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat fiilikset, ei paljoo jääny noita halvimpia värejä sinne enää.. Kassaneiti vähän katto.. XD

      Poista
  25. tää blogi on niin ihana! :D
    nahkatakki! ;)<3!

    VastaaPoista
  26. Pakko kysyy! Miten teet kinkkupastan ku puhut siitä rakkaasta melkei joka postauksessa? :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon miettyni että heittäsin sen maailman monimutkasimma ohjeen tänne.. Tää varmisti sen, pakko laittaa joskus. :D Tosin mun kinkkupasta ei kyllä Carbonaraa oo nähnykkään!

      Poista
  27. http://sokerisiakyynelia.blogspot.com/2012/05/oliko-se-haaste.html
    Haaste sinulle!

    VastaaPoista
  28. miten sait ton No! Bad kitty! jutun ku klikkaa tollee oikeen puolimmaisella hiirestä? :) ei tarvii ihan kaikkee selittää mutta jos löysin jostain niin mistä ja voisitko edes kertoa että mitä googlettamalla sen vois löytää? :D ps RAKASTAN sun blogia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muista yhtään, taisin löytää sen vahingossa ku etin jotain muuta. :DD

      Poista
  29. vilu ajattelinpahan nyt vaan tulla ilmoittelemaan että tumblr blogista löysin kuvan sinusa, näyttää olevan joku blogi että miten hommaat eri hiuksia yms. Sun kuva on muunmuassa faviconissa ja ajattelin että haluut varmaan tietää tämän faktan : ) sattumalta löydsin tän blogin kun googlasin jotain ja sitten katoin että onkohan se vilu siinä faviconissa ja sitten pienen selailun jälkeen sieltä löytyi kuva susta. tässä linkki > http://haaair.tumblr.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattis! Oonki yrittäny laittaa noille jo kerran viestiä et vaihtasivat sen, mut mitää ei oo tapahtunu näköjää.. Pitää ilmottaa sit vaa Tumblurin ylläpidolla. :D

      Poista
  30. Oisit samalla vähä uhkaillut sitä kirjamiestä<3

    SÖPIS TAAS

    VastaaPoista
  31. HEI Vilu mistä Helsingistä saa leopardisukkiksia :--( Sellasia ruskeitaaaaa ! Ps. Oot nii sulone c:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä muuten osaa äkkiseltään sanoa.. Cyberista sai joskus, kannattaa käydä kurkkaa!

      Poista
  32. oot niin kaunis & noi lävistykset on ihanat ja sopii sulle. voitko ottaa tatuoinnistas kuvan, ku sähän kävit sillon ottaan sen, vai onks siit jo kuva? <: oli varmaan muuten kiva reissu.

    VastaaPoista
  33. Hävettää olla ainoa suomalainen joka ei oo ikinä käyny Virossa! En ees tiedä miten toi oon päässy tapahtumaan... No, onneks muut pitää siellä hauskaa varmaan munkin puolesta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No et periaatteessa oo missannu mitään. :D Ei paljoo eroa Suomesta, enemmän vanhoja rakennuksia ja graffiteja vain.

      Poista
  34. http://www.cybershop.fi/tuotekuvat/900x600/-IMG_2387copy.jpg


    etkö ookkin tossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yup. :D Ompa muuten karsea kuva, en muistanukkaan ton olemassaoloa!

      Poista
  35. Juu se Humala pysäkki on aina ollut suomalaisten suosikki :) mun vanhemmat asuu siellä lähellä ja lapsena oli se mun bussipysäkki. Kun kaverit suomesta kävi niin he kaikki tykkäsi soitta äidille että moi, mä ole humalassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollukkaan kauhean originaali sitten.. :D Mutta hauska paika!

      Poista

Mina puhu suomi.

I also understand english so don't be shy.